REKLAMA

Zdroj: claudiio Doenitz from Getty Images

Rizoto s artyčokmi a krémovou omáčkou

Rizoto s artyčokmi je bohaté a chutné prvé jedlo, ktoré sa hodí na prípravu v zimných mesiacoch, keď sú artyčoky sezónne. Táto krémová verzia sa vytvára s parmezánom a hrstou nasekaných orechov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 320 g Ryža carnaroli Pridané do
  • 800 g artičok Pridané do
  • 80 g Strúhaný parmigiano reggiano Pridané do
  • 50 g nasekané oriešky Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 citrón Pridané do
  • 1 litrov zeleninový vývar Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 100 ml bieleho vína Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najprv pripravte restovanú cibuľu: nasekajte cibuľu a opražte ju na masle v hrnci.

2. Krok

Kým cibuľa praží, očistite artičoky: odstráňte najtvrdšie vonkajšie listy, skráťte stonku a rozkrojte na polovicu srdce artičoku. Očistené artičoky dajte do misky s vodou a citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

3. Krok

Pokrájajte alcachofy na tenké kúsky a pridajte ich na opraženú cibuľu. Nechajte ich variť približne 10 minút, potom pridajte ryžu a opražte ju niekoľko minút.

4. Krok

Ochutnávajte bielym vínom a, keď alkohol vyparuje, pridajte várku vývaru. Pokračujte v varení občas premiešajte a pridajte ďalší vývar, ak je to potrebné.

5. Krok

Keď je ryža takmer uvarená, pridajte parmezán a nasekané orechy. Dochutíte soľou a korením a podávajte artičokové rizoto dobre horúce.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov