Roláda bez múky
Roláda s arašidovým krémom a jablkovým džemom. Výborná vláčna roláda, plná skvelých ingrediencíí a navyše bez lepku
Ingrediencie
Cesto
- 2 ks banány
- 2 ks vajcia
- 30 g proteín
Plnka
- 250 g tvaroh jemný
- 100 g smotanový syr cream cheese
- 30 g proteín
- 30 g arašidové maslo v prášku
- 1 pl sladidlo ja som použila datľový sirup
- 3 pl voda mlieko
- Apple in jelly jablkovo škoricový džem
Najnovšie letáky
Postup
Banány rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme žĺtka a primiešame proteín.
Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh a vmiešame k banánovej zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vymazaný olejom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.
Z upečeného cesta stiahneme papier na pečenie. Cesto zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
Všetky ingrediencie na krém, okrem džemu, zmiešame.
Na vychladnuté cesto rozotrieme krém. Trošku si necháme aj na vrch. Na začiatok (tam, odkiaľ budeme rolovať) dáme pás džemu. Zrolujeme a vrch potrieme zvyšným krémom.
Môžeme poliať čokoládou a dozdobiť podľa predstáv. Odložíme stuhnúť do chladničky.