Rybie karbanátky
Obľúbená špecialita u nás doma, zvlášť keď deti odmietajú jesť ryby, na tento spôsob ich milujú.
Ingrediencie
- 600 treska jednoškvrnná
- 300 g zemiak
- podľa chuti koriander
- 1⁄2 čajová lyžička kmín
- mleté čierne korenie
- zázvor
- 2 polievková lyžica múka
- 6 vajce
- g strúhanka
- repkový olej
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Čerstvú tresku najskôr asi na 10 minút uvaríme vo vode, tak aby bola celá pod vodou. Keď vidíme, že je mäsko mäkké a začne sa odtrhávať, scedíme ju, vyberieme kostičky a rozdrobíme mäsko vidličkou na drobné kúsky.
Vložíme do misky spolu s uvarenými popučenými zemiakmi. Nasypeme kmín, koriander, pretlačený cesnak a malý kúsok nastrúhaného zázvoru (podľa chuti). Zmes ešte osolíme, okoreníme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, vajíčko a poriadne ingrediencie zmiešame.
Vznikne nám taká lepivá zmes, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie potom klasicky po jednom obaľujeme najskôr vo zvyšných rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.
Smažíme na rozohriatom oleji z každej strany asi 1-2 minútky do zlatohnedej farby.
Ku karbonátkam sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť.