:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3A89x6RDzbt66b6SrEWx/7b2d98a93ddc74b7f014cc779b69446d.jpg)
Rybie karbanátky
Obľúbená špecialita u nás doma, zvlášť keď deti odmietajú jesť ryby, na tento spôsob ich milujú.
Ingrediencie
- 600 treska jednoškvrnná
- 300 g zemiak
- podľa chuti koriander
- 1⁄2 čajová lyžička kmín
- mleté čierne korenie
- zázvor
- 2 polievková lyžica múka
- 6 vajce
- g strúhanka
- repkový olej
- soľ
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Čerstvú tresku najskôr asi na 10 minút uvaríme vo vode, tak aby bola celá pod vodou. Keď vidíme, že je mäsko mäkké a začne sa odtrhávať, scedíme ju, vyberieme kostičky a rozdrobíme mäsko vidličkou na drobné kúsky.
Vložíme do misky spolu s uvarenými popučenými zemiakmi. Nasypeme kmín, koriander, pretlačený cesnak a malý kúsok nastrúhaného zázvoru (podľa chuti). Zmes ešte osolíme, okoreníme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, vajíčko a poriadne ingrediencie zmiešame.
Vznikne nám taká lepivá zmes, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie potom klasicky po jednom obaľujeme najskôr vo zvyšných rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.
Smažíme na rozohriatom oleji z každej strany asi 1-2 minútky do zlatohnedej farby.
Ku karbonátkam sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Rybie karbanátky
Obľúbená špecialita u nás doma, zvlášť keď deti odmietajú jesť ryby, na tento spôsob ich milujú.
Čerstvú tresku najskôr asi na 10 minút uvaríme vo vode, tak aby bola celá pod vodou. Keď vidíme, že je mäsko mäkké a začne sa odtrhávať, scedíme ju, vyberieme kostičky a rozdrobíme mäsko vidličkou na drobné kúsky.
Vložíme do misky spolu s uvarenými popučenými zemiakmi. Nasypeme kmín, koriander, pretlačený cesnak a malý kúsok nastrúhaného zázvoru (podľa chuti). Zmes ešte osolíme, okoreníme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, vajíčko a poriadne ingrediencie zmiešame.
Vznikne nám taká lepivá zmes, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie potom klasicky po jednom obaľujeme najskôr vo zvyšných rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.
Smažíme na rozohriatom oleji z každej strany asi 1-2 minútky do zlatohnedej farby.
Ku karbonátkam sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť.
Ako sa ti tento recept podaril?