REKLAMA

Rybie karbanátky

Obľúbená špecialita u nás doma, zvlášť keď deti odmietajú jesť ryby, na tento spôsob ich milujú.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 treska jednoškvrnná Pridané do
  • 300 g zemiak Pridané do
  • podľa chuti koriander Pridané do
  • 12 čajová lyžička kmín Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • zázvor Pridané do
  • 2 polievková lyžica múka Pridané do
  • 6 vajce Pridané do
  • g strúhanka Pridané do
  • repkový olej Pridané do
  • soľ Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Čerstvú tresku najskôr asi na 10 minút uvaríme vo vode, tak aby bola celá pod vodou. Keď vidíme, že je mäsko mäkké a začne sa odtrhávať, scedíme ju, vyberieme kostičky a rozdrobíme mäsko vidličkou na drobné kúsky.

2. Krok

Vložíme do misky spolu s uvarenými popučenými zemiakmi. Nasypeme kmín, koriander, pretlačený cesnak a malý kúsok nastrúhaného zázvoru (podľa chuti). Zmes ešte osolíme, okoreníme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, vajíčko a poriadne ingrediencie zmiešame.

3. Krok

Vznikne nám taká lepivá zmes, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie potom klasicky po jednom obaľujeme najskôr vo zvyšných rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.

4. Krok

Smažíme na rozohriatom oleji z každej strany asi 1-2 minútky do zlatohnedej farby.

REKLAMA
5. Krok

Ku karbonátkam sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image TASTElist

Rybie karbanátky

Obľúbená špecialita u nás doma, zvlášť keď deti odmietajú jesť ryby, na tento spôsob ich milujú.

40
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Čerstvú tresku najskôr asi na 10 minút uvaríme vo vode, tak aby bola celá pod vodou. Keď vidíme, že je mäsko mäkké a začne sa odtrhávať, scedíme ju, vyberieme kostičky a rozdrobíme mäsko vidličkou na drobné kúsky.

2. Krok

Vložíme do misky spolu s uvarenými popučenými zemiakmi. Nasypeme kmín, koriander, pretlačený cesnak a malý kúsok nastrúhaného zázvoru (podľa chuti). Zmes ešte osolíme, okoreníme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, vajíčko a poriadne ingrediencie zmiešame.

3. Krok

Vznikne nám taká lepivá zmes, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie potom klasicky po jednom obaľujeme najskôr vo zvyšných rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.

4. Krok

Smažíme na rozohriatom oleji z každej strany asi 1-2 minútky do zlatohnedej farby.

5. Krok

Ku karbonátkam sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť.

Ingrediencie
600
treska jednoškvrnná
300 g
zemiak
podľa chuti
koriander
12 čajová lyžička
kmín
mleté čierne korenie
zázvor
2 polievková lyžica
múka
6
vajce
g
strúhanka
repkový olej
soľ