Zdroj: Freepik
Rýchle a jednoduché pikantné nakladané špargle
Správna rovnováha octového kúsku a aromatického korenia v kombinácii s chrumkavosťou špargle skutočne premení túto skromnú zeleninu na lahodnú a všestrannú prílohu alebo občerstvenie.
Ingrediencie
- 5 lbs čerstvej špargle
- 5 poháre Destilovaného bieleho octu
- 5 poháre vody
- 1⁄2 pohár košér soľ
- 1⁄4 pohár cukru
- 2 pl Korenia na nakladanie
- 5 strúčiky cesnak
- 5 Malé červené feferónky
- 5 Vetvičky kôpru
Najnovšie letáky
Postup
Špargľu najprv dôkladne umyte a odrežte jej hrubé konce. Tu je tip - ohýbajte stonku špargle, kým sa prirodzene nezlomí; to je zvyčajne ideálne miesto na orezanie.
Potom si pripravte nádoby. Odporúčam použiť sklenené poháre na konzervovanie, ktoré by ste mali dôkladne vyčistiť, aby ste sa uistili, že neobsahujú žiadne baktérie, ktoré by mohli vaše uhorky pokaziť. Pohárajte poháre v hrnci s vriacou vodou približne 10 minút a udržujte ich horúce, kým ich nebudete chcieť použiť.
Vo veľkom hrnci zmiešajte ocot, vodu, soľ, cukor a korenie na nakladanie. Za občasného miešania priveďte do varu, kým sa soľ a cukor úplne nerozpustia.
Do každej nádoby vložte jeden strúčik cesnaku, jednu chilli papričku a jednu vetvičku kôpru. Špargľu pevne zabalte do každej nádoby špičkami nahor. Snažte sa nepoškodiť špičky, pretože to môže ovplyvniť štruktúru a vzhľad hotového výrobku.
Do pohárov nalejte horúcu tekutinu na nakladanie, pričom na vrchu nechajte asi 1/2 palca medzery. Uistite sa, že je špargľa úplne ponorená. Uzavrite poháre viečkami.
Nakoniec poháre vložte na 10 minút do vriacej vody. Po skončení ich odložte, aby vychladli pri izbovej teplote. Jedna praktická rada: ak viečko po stlačení vyskočí späť, nie je správne uzavreté a musíte proces zopakovať alebo nádobu okamžite schladiť.
Odporúčam vám, aby ste tieto uhorky nechali aspoň dva dni odležať, kým sa do nich pustíte, aby špargľa absorbovala všetky tieto nádherné chute.