REKLAMA
Segedínsky guláš
Každý ho varíme inak ,,ja sa snažím trošku zdravšie variť, no pri tomto jedle to nejde úplne 😉
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 50 g bravčová masť
- 1 väčšia cibuľa
- 1100 bravčové pliecko
- 800 g kyslá kapusta
- 375 ml smotana na varenie
- 500 ml voda
- 300 ml mlieko
- 2 pl hladká múka
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- kmín
- mletá paprika sladká
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Na masti si speníme nakrájanú cibuľu a pridáme na väčšie kocky nakrájané mäso Pridáme soľ, korenie, kmín a podľa potreby podlievame vodou.
2. Krok
Keď máme mäso na polovicu mäkké, pridáme kyslú kapustu a znova spolu dusíme do zmäknutia mäsa aj kapusty.Ku koncu pridáme majoránku trošku a červenú mletú papriku .
3. Krok
V miske si rozmiešame mlieko, smotanu múku a vlejeme ku kapuste.Za stáleho miešania varíme,guláš nám zhustne.Dochutíme a môžeme podávať. Dobrú chuť.