Zdroj: Canva
Silvestrovská torta
Koniec roka sa blíži a s ním aj veľkolepá oslava Silvestra. Upečte si na ňu takúto silvestrovskú kokosovú tortu. V recepte su uvedené ingrediencie na 15 -18 cm korpus.
Ingrediencie
Korpus
- 125 g polohrubá múka
- 140 g hnedý cukor
- 35 g kakao
- 4 ks veľké vajcia
- 3 pl slnečnicový olej
- 3 pl voda
- 1 čl kypriaci prášok
- štipka soli
Krém
- 180 g Rozpustená biela čokoláda
- 100 g mascarpone
- 100 g zmäknuté maslo
- 100 g kokos
- 1 ks salko
Krém na potretie torty
- 250 g mascarpone
- 200 ml šľahačka
- 3 pl práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Príprava korpusu V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli. Potom postupne pridávame cukor, žĺtky, olej a vodu.
V druhej miske preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom.
Suchú zmes opatrne primiešame k vajíčkovej zmesi.
Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180°C približne 35 minút.
Korpus prerežeme na 3 časti až keď vychladne.
Príprava krému V miske vyšľaháme salko, maslo, mascarpone, roztopenú a už mierne vychladnutú bielu čokoládu a strúhaný kokos. Krém necháme poriadne stuhnúť v chladničke.
TIP1: tortu môžete potiahnuť salkovým krémom alebo mascarpone krémom. Ak sa rozhodnete pre mascarpone krém, tak urobte menej salkového krému.
TIP2: korpus môžete poliať amarettom alebo pomarančovou šťavou.
TIP3: tortu môžete ozdobiť hocičím - sušeným ovocím, koláčikmi, pusinkami, vetvičkami. Fantázii sa medze nekladú.