Šľahačkový jemný jablkový koláčik
Koláč plný jabĺk, ktorý krásne vyzerá a chutí fantasticky👍 Je veľmi jednoduchý a zvládne ho upiecť naozaj každý. Smotana na šľahanie dá jablkám výbornú, krémovú chuť a spolu v kombinácii s citrónovou kôrou je to fantázia!
Ingrediencie
- 250 g múka
- 100 g polohrubá múka
- 250 g kryštálový cukor
- 200 ml mlieko
- 100 g maslo rozpustené
- 2 vajce
- 2 ks vanilkový cukor
- 10 g kypriaci prášok
- soľ
- 100 ml šľahačka
- 1 kg očistené jablká
- 1 kôra z citróna
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si postrúhame jablká na tenké plátky. Múku, cukor, soľ a prášok do pečiva premiešame. Mlieko, vajíčka a maslo spolu vymiešame a prilejeme k múke. Vymiešame hladké cesto a 3/4 vylejeme na pekáč vytretý maslom a posypaný strúhankou. Na cesto dáme jablká, ktoré sme zmiešali so zvyšným cestom a citrónovou kôrou. Pečieme na 180°C cca. 50 minút. Treba kontrolovať.
Koláčik je úžasne chutný a jemnučký! Citrónová kôra mu celkovo dodá výbornú chuť a vôňu😊 Určite neolutujete ak vyskúšate! Prajem dobrú chuť!
Malé info: * pekáč 30x20cm * čas pečenia závysí od velkosti vášho plechu
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Je to fantázia...naozaj!