Zdroj: katrinshine from Canva
Špagety s paradajkovou omáčkou
Toto je jeden z mojich najobľúbenejších receptov na špagety, ktorý som sa naučila od svojej talianskej babičky. Špagety s paradajkovou omáčkou sa mi vždy spájajú s domácou, teplou a útulnou večerou. Je to jednoduchý recept, ktorý mi vždy prinesie veľa spokojnosti. Odporúčam vám, aby ste ho vyskúšali!
Ingrediencie
- 400 g špagety
- 2 plechovky Paradajky pelati
- 2 čajové lyžičky Paradajkový pretlak
- 4 strúčiky Cesnak
- Olivový olej - Soľ a korenie
- bazalka
- Oregano podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr uvarte špagety podľa pokynov na obale. Nezabudnite pred vložením cestovín do vriacej vody pridať trochu soli. Je veľmi dôležité, aby sme špagety neprevarili - mali by byť al dente!
Medzitým si pripravte paradajkovú omáčku. Vo veľkom hrnci na troche olivového oleja orestujte nasekaný cesnak. Pridajte konzervované paradajky a paradajkový pretlak. Omáčku ochuťte soľou, korením, bazalkou a oreganom. Varte asi 10 minút, kým sa omáčka mierne nezredukuje.
Keď sú špagety uvarené, sceďte ich, ale nechajte si malé množstvo vody z cestovín. Ak je paradajková omáčka príliš hustá, môžete ju zriediť pridaním trochy vody z cestovín.
Nakoniec zmiešajte uvarené špagety s paradajkovou omáčkou a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
Užite si to! Nezabudnite na záverečnú úpravu - pokrm posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom alebo nasekanými lístkami bazalky!