Výborné kuracie medailóniky
Kuracie prsia sú pre mnoho ľudí suchým mäsom, ale pravdou je, že ich treba len vedieť správne pripraviť, aby zostali šťavnaté. Toto je práve jedna z možností na skvelé jedlo z nich. Robievam tieto medailóniky veľmi rada, sú rýchle a chutné🙂
Ingrediencie
- 1 kg prsia kuracie
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks vajcia
- 180 ml smotana na varenie
- 3 pl škrob
- 2 pl horčica
- 1 pl pretlak paradajkový
- 1 kl paprika červená mletá
- 1 kl korenie čierne mleté
- 2 kl oregano
- 2 kl soľ
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si všetko potrebné. Kuracie prsia pokrájame na malé tenké kúsky a cibuľu na tenučko. Ja som nakrájala cibuľu na tenké dlhšie kúsky.
Napokon v jednej miske zmiešame všetky prísady a dáme do chladničky odležať na celú noc. Kľudne môžete takto zarobené nechať v chladničke aj 3-4 dni 🙂
Na druhý deň, keď chceme piecť , ich vyberieme z chladničky. V panvici si rozohrejeme olej a medailóniky opekáme z oboch strán. Na panvicu ich kladieme pomocou lyžice. Upečené vyberáme na tanier bez kuchynského papiera, ten by v tomto prípade vysal z medailónikov šťavu a ostali by napokon suché.
Medailóniky sú výbornej chuti a sú krásne šťavnaté. Už vám zostáva len zvoliť si nejakú prílohu podľa vlastnej chuti. Hodia sa super aj na prípravu hamburgeru alebo sendvičov. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube