Zdroj: Pixabay
Staromódne talianske fašírky pečené v rúre
V týchto fašírkach pečených v rúre sa kombinuje mleté mäso s vybranými bylinkami a koreninami, ktoré sa potom upečú dozlatista. Na rozdiel od tradičného spôsobu vyprážania sa pri pečení znižuje množstvo oleja, takže toto jedlo je zdravšie. Podávané s obľúbenými prílohami premenia obyčajnú večeru na výnimočnú!
Ingrediencie
- 500 gms Mletého hovädzieho alebo jahňacieho mäsa
- 1 Nadrobno nakrájanú cibuľu
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- 2 pl strúhanka
- 1 vajce
- 1 sušená petržlenová vňať
- 1⁄4 čajová lyžička kajenské korenie
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 pl Rastlinný olej (na natieranie)
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia a plech na pečenie vyložte pergamenovým papierom.
Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, cibuľu, cesnak, strúhanku, vajce, petržlenovú vňať, kajenské korenie, soľ a korenie.
Uistite sa, že je všetko dôkladne premiešané. Zo zmesi vyvaľkajte okrúhle placky veľkosti golfových loptičiek.
Fašírky poukladajte na pripravený plech.
Každú z nich mierne sploštíme zadnou stranou lyžice a potom ju zľahka potrieme rastlinným olejom. Vďaka tomu budú mať peknú zlatistú farbu.
Pečte v predhriatej rúre približne 30 minút, alebo kým nie sú dobre prepečené a šťava z nich nevyteká.
Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte pár minút odpočívať.
Podávajte teplé so šalátom alebo zeleninou.