REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Staromódne talianske fašírky pečené v rúre

V týchto fašírkach pečených v rúre sa kombinuje mleté mäso s vybranými bylinkami a koreninami, ktoré sa potom upečú dozlatista. Na rozdiel od tradičného spôsobu vyprážania sa pri pečení znižuje množstvo oleja, takže toto jedlo je zdravšie. Podávané s obľúbenými prílohami premenia obyčajnú večeru na výnimočnú!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 gms Mletého hovädzieho alebo jahňacieho mäsa Pridané do
  • 1 Nadrobno nakrájanú cibuľu Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 2 pl strúhanka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 1 sušená petržlenová vňať Pridané do
  • 14 čajová lyžička kajenské korenie Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 pl Rastlinný olej (na natieranie) Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia a plech na pečenie vyložte pergamenovým papierom.

2. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte mleté hovädzie mäso, cibuľu, cesnak, strúhanku, vajce, petržlenovú vňať, kajenské korenie, soľ a korenie.

3. Krok

Uistite sa, že je všetko dôkladne premiešané. Zo zmesi vyvaľkajte okrúhle placky veľkosti golfových loptičiek.

4. Krok

Fašírky poukladajte na pripravený plech.

5. Krok

Každú z nich mierne sploštíme zadnou stranou lyžice a potom ju zľahka potrieme rastlinným olejom. Vďaka tomu budú mať peknú zlatistú farbu.

6. Krok

Pečte v predhriatej rúre približne 30 minút, alebo kým nie sú dobre prepečené a šťava z nich nevyteká.

7. Krok

Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte pár minút odpočívať.

8. Krok

Podávajte teplé so šalátom alebo zeleninou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov