REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Staromódny domáci recept na nakladané uhorky

Výroba domácich nakladaných uhoriek prináša určité uspokojenie. Rada kontrolujem chute a rovnováha medzi štipľavou horčicou a sladkým sirupom skutočne dopĺňa chrumkavé uhorky. V priebehu rokov som upravila množstvo cukru a octu podľa vlastnej chuti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 2 lbs Uhoriek na nakladanie Pridané do
  • 2 Cibuľa Pridané do
  • 14 pohár soľ Pridané do
  • 2 bieleho cukru Pridané do
  • 2 poháre Octu Pridané do
  • 14 pohár Horčičných semienok (ja uprednostňujem žlté) Pridané do
  • 1 čajová lyžička Kurkumy Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najprv umyte a osušte uhorky na nakladanie. Je dôležité používať uhorky na nakladanie kvôli ich pevnosti a veľkosti. Bežné uhorky budú po procese nakladania príliš mäkké.

2. Krok

Nakrájajte uhorky a cibuľu na plátky požadovanej hrúbky. Ja ich mám rada trochu hrubšie, aby boli uspokojivo chrumkavé. Posypte soľou a nechajte odstáť asi 2 hodiny. Pomôže to stiahnuť prebytočnú vodu a zintenzívniť chuť.

3. Krok

Potom pripravte slaný nálev. Vo veľkom hrnci zmiešajte cukor, ocot, horčičné semienka a kurkumu a priveďte do varu. Množstvo môžete upraviť tak, aby vám nálev vyhovoval; ja osobne sa prikláňam k výraznejšej horčicovej príchuti, takže pridávam trochu viac horčičných semienok.

4. Krok

Plátky uhorky a cibule dôkladne opláchnite, aby ste ich zbavili prebytočnej soli. To je kľúčové, aby vaše uhorky neboli príliš slané.

REKLAMA
5. Krok

Do vriaceho nálevu pridajte plátky uhoriek a cibule. Uistite sa, že sú úplne ponorené. Nechajte ich variť približne 10 minút.

6. Krok

Počas dusenia uhoriek a cibule sterilizujte poháre, aby sa v nich nenachádzali žiadne baktérie. Je to veľmi dôležité pre dlhodobé skladovanie.

7. Krok

Nakoniec pomocou dierkovanej lyžice preložte uhorky a cibuľu do pohárov a nechajte asi 1 cm od vrchu. Zalejte ich horúcim nálevom, aby boli uhorky a cibuľa úplne zakryté.

8. Krok

Pred uložením do chladničky poháre uzavrite a nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu.

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4874 receptov

Nátierky

331 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4588 receptov

Torty

481 receptov

Dezert

3770 receptov

Kuracie mäso

787 receptov
Recipe author image Tammers

Staromódny domáci recept na nakladané uhorky

Výroba domácich nakladaných uhoriek prináša určité uspokojenie. Rada kontrolujem chute a rovnováha medzi štipľavou horčicou a sladkým sirupom skutočne dopĺňa chrumkavé uhorky. V priebehu rokov som upravila množstvo cukru a octu podľa vlastnej chuti.

60
Minút
3
Počet porcií
Postup
1. Krok

Najprv umyte a osušte uhorky na nakladanie. Je dôležité používať uhorky na nakladanie kvôli ich pevnosti a veľkosti. Bežné uhorky budú po procese nakladania príliš mäkké.

2. Krok

Nakrájajte uhorky a cibuľu na plátky požadovanej hrúbky. Ja ich mám rada trochu hrubšie, aby boli uspokojivo chrumkavé. Posypte soľou a nechajte odstáť asi 2 hodiny. Pomôže to stiahnuť prebytočnú vodu a zintenzívniť chuť.

3. Krok

Potom pripravte slaný nálev. Vo veľkom hrnci zmiešajte cukor, ocot, horčičné semienka a kurkumu a priveďte do varu. Množstvo môžete upraviť tak, aby vám nálev vyhovoval; ja osobne sa prikláňam k výraznejšej horčicovej príchuti, takže pridávam trochu viac horčičných semienok.

4. Krok

Plátky uhorky a cibule dôkladne opláchnite, aby ste ich zbavili prebytočnej soli. To je kľúčové, aby vaše uhorky neboli príliš slané.

5. Krok

Do vriaceho nálevu pridajte plátky uhoriek a cibule. Uistite sa, že sú úplne ponorené. Nechajte ich variť približne 10 minút.

6. Krok

Počas dusenia uhoriek a cibule sterilizujte poháre, aby sa v nich nenachádzali žiadne baktérie. Je to veľmi dôležité pre dlhodobé skladovanie.

7. Krok

Nakoniec pomocou dierkovanej lyžice preložte uhorky a cibuľu do pohárov a nechajte asi 1 cm od vrchu. Zalejte ich horúcim nálevom, aby boli uhorky a cibuľa úplne zakryté.

8. Krok

Pred uložením do chladničky poháre uzavrite a nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu.

Ingrediencie
2 lbs
Uhoriek na nakladanie
2
Cibuľa
14 pohár
soľ
2
bieleho cukru
2 poháre
Octu
14 pohár
Horčičných semienok (ja uprednostňujem žlté)
1 čajová lyžička
Kurkumy