Zdroj: Pixabay
Staromódny domáci recept na nakladané uhorky
Výroba domácich nakladaných uhoriek prináša určité uspokojenie. Rada kontrolujem chute a rovnováha medzi štipľavou horčicou a sladkým sirupom skutočne dopĺňa chrumkavé uhorky. V priebehu rokov som upravila množstvo cukru a octu podľa vlastnej chuti.
Ingrediencie
- 2 lbs Uhoriek na nakladanie
- 2 Cibuľa
- 1⁄4 pohár soľ
- 2 bieleho cukru
- 2 poháre Octu
- 1⁄4 pohár Horčičných semienok (ja uprednostňujem žlté)
- 1 čajová lyžička Kurkumy
Najnovšie letáky
Postup
Najprv umyte a osušte uhorky na nakladanie. Je dôležité používať uhorky na nakladanie kvôli ich pevnosti a veľkosti. Bežné uhorky budú po procese nakladania príliš mäkké.
Nakrájajte uhorky a cibuľu na plátky požadovanej hrúbky. Ja ich mám rada trochu hrubšie, aby boli uspokojivo chrumkavé. Posypte soľou a nechajte odstáť asi 2 hodiny. Pomôže to stiahnuť prebytočnú vodu a zintenzívniť chuť.
Potom pripravte slaný nálev. Vo veľkom hrnci zmiešajte cukor, ocot, horčičné semienka a kurkumu a priveďte do varu. Množstvo môžete upraviť tak, aby vám nálev vyhovoval; ja osobne sa prikláňam k výraznejšej horčicovej príchuti, takže pridávam trochu viac horčičných semienok.
Plátky uhorky a cibule dôkladne opláchnite, aby ste ich zbavili prebytočnej soli. To je kľúčové, aby vaše uhorky neboli príliš slané.
Do vriaceho nálevu pridajte plátky uhoriek a cibule. Uistite sa, že sú úplne ponorené. Nechajte ich variť približne 10 minút.
Počas dusenia uhoriek a cibule sterilizujte poháre, aby sa v nich nenachádzali žiadne baktérie. Je to veľmi dôležité pre dlhodobé skladovanie.
Nakoniec pomocou dierkovanej lyžice preložte uhorky a cibuľu do pohárov a nechajte asi 1 cm od vrchu. Zalejte ich horúcim nálevom, aby boli uhorky a cibuľa úplne zakryté.
Pred uložením do chladničky poháre uzavrite a nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu.