REKLAMA
Šťavnatá vianočka plnená jablkami
To musíte vyskúšať. Budete ju chcieť každý deň. Mňam.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Plnka a kvások:
- 8 kus postrúhané jablká
- 35 g trstinového cukru
- 5 g mletá škorica
- 55 g hrozienka
- 14 g sušené droždie
- 15 g múka
- 250 ml kozieho mlieka
Cesto:
- 140 g cukor trstinový
- 650 g hladká múka
- 8 g soľ
- 120 ml maslo rozpustené
- 1 kus vajce
Na potretie:
- 1 kus vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Spolu zmiešame jablká s 20g cukrom, škoricou a hrozienkami a dusíme 15 - 20 minút. Zmes necháme vychladnúť.
2. Krok
Na kvások si v miske zmiešame 15g trstinového cukru s droždím, múkou, mliekom. Zakryjeme a odložíme na 15 minút.
3. Krok
Na cesto v druhej miske zmiešame 650g múky s cukrom, soľou, maslom, vajcom a kváskom. Cesto vymiešame a necháme prikryté 30 minút kysnúť.
4. Krok
Po vykysnutí ho rozdelíme na 10 častí.
5. Krok
Každú časť vyvaľkáme pomocou papiera na pečenie a naplníme plnkou.
6. Krok
Z 3 šúľkov upletieme vianočku. Ďalšie 2 šúľky položíme na vrch.
7. Krok
Vianočku pečieme na 180°C približne 30 minút.