:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/1ccde30d45f6807f1fb90453471b51.jpeg)
Sviečková omáčka ,,jednoduchá "
Sviečková sa dá pripraviť aj jednoducho ,,trošku je upravená podľa mňa,,keďže ja sa múke vyhýbam pri varení tak aj v tejto omáčke je iba trošku múky a trošku podľa mojej babky,ktorá pridávala do omáčky karamel .
Ingrediencie
- 420 g hovädzie mäso
- 1 Cibuľa
- 100 g zeler
- 60 g petržlen
- 115 g mrkva
- 15 g bravčová masť
- 550 ml voda
- 1 pl horčica
- 30 g kryštálový cukor
- 250 g sladká smotana
- 10 g hladká múka
- 1 citrón
- soľ a korenie
- korenie na sviečkovú
- 1 čl vegeta
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
Postup
Najskôr si mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a naklepeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/d905b0452bc374182d84583ae2d10b.jpeg)
Kraje mäsa narežeme aby sa nám nekrútilo keď ho budeme opekať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/2571fe02e21d058a2943d5ebc08bc6.jpeg)
Na panvici mäso prudko osmahneme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/31a68a1265e91256b6c95e0762a0ec.jpeg)
V hrnci si na rozpálenej masti osmahneme cibuľku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/cbd2642716f6a389cba967ec0c45a3.jpeg)
Na osmahnutú cibuľku pridáme očistenú zeleninu,1mrkva,petržlen, kúsok zeleru a korenie na sviečkovú,rada používam pyramídky s korením aby som pred mixovaním zeleniny nemusela vyberať samostatné korenie z omáčky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/642f4c43b6f430418590f1be8b5229.jpeg)
K zelenine pridáme osmahnuté mäso, horčicu, podľa potreby vodu a zakryté dusíme do zmäknutia mäsa a zeleniny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/29e49dc6f405d4419273b2b34e2e1c.jpeg)
Ak máme mäso mäkké vyberieme ho a zeleninu rozmixujeme na kašu . Mäso vrátime späť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/3e18b5e8432f9cb2c57583f1d35f60.jpeg)
V smotane rozmiešame múku a prilejeme k zeleninovej kaši. Premiešame a necháme prejsť varom .Vodu dolejeme podľa potreby akú hustú omáčku chceme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/c0036eeb6aac2c23393a545717cc6a.jpeg)
Z cukru si spravíme karamel ,,prilejeme vodu aby sa nám na panvici roztopil.Ak máme roztopený karamel,prilejeme ho do omáčky a nakoniec prilejeme šťavu z jedného citróna .
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/b733c3fae2fd06f13c690bb2789471.jpeg)
Dochutíme vegetou,soľou korením chvíľku povaríme a máme hotovo .Podávame s knedľou ozdobené brusnicami ,alebo džemom z brusníc.Podľa vlastnej chuti ,,,dobrú chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ejrywg7hv7giAJFYdMzZ/58c289d6dbdd893a33198c797aec8d.jpeg)