Sviečková omáčka ,,jednoduchá "
Sviečková sa dá pripraviť aj jednoducho ,,trošku je upravená podľa mňa,,keďže ja sa múke vyhýbam pri varení tak aj v tejto omáčke je iba trošku múky a trošku podľa mojej babky,ktorá pridávala do omáčky karamel .
Ingrediencie
- 420 g hovädzie mäso
- 1 Cibuľa
- 100 g zeler
- 60 g petržlen
- 115 g mrkva
- 15 g bravčová masť
- 550 ml voda
- 1 pl horčica
- 30 g kryštálový cukor
- 250 g sladká smotana
- 10 g hladká múka
- 1 citrón
- soľ a korenie
- korenie na sviečkovú
- 1 čl vegeta
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Najskôr si mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a naklepeme.
Kraje mäsa narežeme aby sa nám nekrútilo keď ho budeme opekať.
Na panvici mäso prudko osmahneme.
V hrnci si na rozpálenej masti osmahneme cibuľku.
Na osmahnutú cibuľku pridáme očistenú zeleninu,1mrkva,petržlen, kúsok zeleru a korenie na sviečkovú,rada používam pyramídky s korením aby som pred mixovaním zeleniny nemusela vyberať samostatné korenie z omáčky.
K zelenine pridáme osmahnuté mäso, horčicu, podľa potreby vodu a zakryté dusíme do zmäknutia mäsa a zeleniny.
Ak máme mäso mäkké vyberieme ho a zeleninu rozmixujeme na kašu . Mäso vrátime späť.
V smotane rozmiešame múku a prilejeme k zeleninovej kaši. Premiešame a necháme prejsť varom .Vodu dolejeme podľa potreby akú hustú omáčku chceme.
Z cukru si spravíme karamel ,,prilejeme vodu aby sa nám na panvici roztopil.Ak máme roztopený karamel,prilejeme ho do omáčky a nakoniec prilejeme šťavu z jedného citróna .
Dochutíme vegetou,soľou korením chvíľku povaríme a máme hotovo .Podávame s knedľou ozdobené brusnicami ,alebo džemom z brusníc.Podľa vlastnej chuti ,,,dobrú chuť.