Zdroj: Canva
Svieži ovocný koláč
Tento šťavnatý jahodový koláč so želatínou si obľúbite nakoľko je svieži jeho príprava vám nezaberie veľa času.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 kl kypriaci prášok
- 2 hrnčeky mlieko
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1⁄2 hrnček olej
- 2 ks vanilkový puding
- 500 g jahoda
- 1 ks syr cottage cheese
- 5 kl cukor
- 4 ks vajce
- 2 balenia želatína
- jahodový lekvár
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Múku zmiešame s práškom do pečiva.
Pridáme k nej 5 PLmlieka, vajcia, cukor a olej. Všetko spolu vyšľaháme.
Vzniknuté cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 20 minút.
Medzitým si pudingy rozmiešame v troche mlieka.
Keď zvyšné mlieko začne vrieť, pridáme do neho pudingovú časť a uvaríme puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť.
Po vychladnutí puding zmiešame s tvarohom a práškovým cukrom.
Korpus natrieme džemom, krémom a poukladáme naň umyté a prekrojené jahody.
Posledným krokom je príprava želatíny. Vodu, 4 PL cukru a želatínu zovrieme a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Takto pripravenú želatínu nalejeme na vrch sviežeho ovocného koláča.
Pripravený svieži ovocný koláč necháme v chladničke vytuhnúť.