Kakaové rezy so salkovou plnkou
Rezy sú výborné, vhodné na slávnostné príležitosti
Ingrediencie
Piškóta
- 6 ks vajce
- 8 pl jemný kryštálový cukor
- 6 pl polohrubá múka
- 2 pl vlažná voda
- 1 kl kypriaci prášok
- 2 pl holandské kakao
Plnka
- 1⁄2 konzervy salko
- 250 g maslo
- 3 polievková lyžica mleté orechy
Na boky
- 3 polievková lyžica mleté orechy
Poleva
- 100 g tmavá čokoládová poleva
Na potretie
- ríbezľový džem
Najnovšie letáky
Postup
Piškótové cesto: v nádobe vyšľaháme so štipkou soli bielky na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na hlbokom plechu, na papieri na pečenie. Rozmer 30x40cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť.
Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme do penista, po častiach pridáme salko približne rovnakej teploty, spojíme na hladký krém a zamiešame mleté orechy. Plnku rozdelíme na tri časti.
Z vychladnutej piškóty odstránime papier a šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení a pozdĺžne prekrojíme na tri pásy. Ukladáme nasledovne: piškóta, potrieme džemom, tretinou plnky, priložíme druhú časť, potrieme lekvárom a plnkou. Priložíme tretí pás piškóty, jemne pritlačíme. Zvyšnou plnkou potrieme povrch aj boky rezov. Boky posypme mletými orechmi. Povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť niekoľko hodín.
Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nepolámala. Rezy sú výborné!
Dobrú chuť!