Zdroj: Pixabay : RitaE
Talianske kuracie mäso piccata (rezeň)
Kuracia piccata je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré vždy rada pripravujem pre svoju rodinu a priateľov. Je to talianska pochúťka s citrónovou a kaparovou omáčkou, ktorá naozaj poteší každé chuťové bunky. Kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa, chrumkavej pečienky a intenzívnej chuti omáčky je jednoducho neprekonateľná. Najlepšie sa hodí k špagetám so strúhaným syrom alebo čerstvým šalátom.
Ingrediencie
- 4 Kuracie prsné filé
- 2 veľké vajcia
- 120 g múka
- 120 g parmezán
- 2 citróny
- 4 Tablespoon kapary
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml slepačieho bujónu
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na vyprážanie
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu kuracieho mäsa piccata najprv zľahka naklepte kuracie prsné filety a okoreňte ich soľou a korením. V miske rozšľahajte vajcia. V samostatnej miske zmiešajte múku a parmezán.
Kuracie prsné filety najprv obalte v múke a parmezáne a potom v rozšľahaných vajciach. Uistite sa, že je kura rovnomerne obalené. Zistil som, že tento spôsob pomáha dosiahnuť dokonalú chrumkavú pečienku.
Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a kuracie prsné filety opekajte z každej strany asi 4-5 minút, kým nie sú zlatohnedé. Kuracie prsné filé vyberte a odložte bokom.
Na tej istej panvici opečte cesnak, kým sa nerozvonia. Pridajte kapary, šťavu z dvoch citrónov a kurací vývar a priveďte do varu. Do panvice vráťte kuracie prsné filé a varte ďalších 10-15 minút, kým sa omáčka nezredukuje.
Nakoniec kuraciu piccatu ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte. Niekedy ho podávam aj s cestovinami alebo čerstvým šalátom, ktorý môže byť chutnou prílohou.