REKLAMA

Tekvicová omáčka na cestoviny (z 5 surovín)

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g cestovín celozrnné alebo strukovinové Pridané do
  • 300 g dužiny tekvice Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 150 g kozieho syra prípadne cream cheese light alebo iného syrokrému Pridané do
  • 70 g sušených paradajok Pridané do
  • soľ podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Cestoviny uvaríme vo vriacej, osolenej vode al dente. Potom ich scedíme.

2. Krok

V druhom hrnci si medzičasom uvaríme tekvicovú omáčku nasledovným spôsobom.

3. Krok

Očistenú a nadrobno nakrájanú tekvicu zalejeme trochou vody, pridáme cesnak a varíme ich spolu do mäkka približne 15 minút.

4. Krok

V hrnci necháme vodu iba natoľko, aby siahala do 3/4 objemu tekvice, a tieto suroviny spolu rozmixujeme tyčovým či stolným mixérom do hladka.

REKLAMA
5. Krok

Ešte teplú omáčku napokon rozmiešame s kozím syrom a vmiešame do nej aj nadrobno nakrájané sušené paradajky. V prípade potreby ešte omáčku dosolíme.

6. Krok

Pripravenú omáčku podávame spolu s uvarenými cestovinami.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4903 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Dezert

3787 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

335 receptov

Pečivo

756 receptov

Raňajky

1514 receptov
Recipe author image Patush

Tekvicová omáčka na cestoviny (z 5 surovín)

20
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Cestoviny uvaríme vo vriacej, osolenej vode al dente. Potom ich scedíme.

2. Krok

V druhom hrnci si medzičasom uvaríme tekvicovú omáčku nasledovným spôsobom.

3. Krok

Očistenú a nadrobno nakrájanú tekvicu zalejeme trochou vody, pridáme cesnak a varíme ich spolu do mäkka približne 15 minút.

4. Krok

V hrnci necháme vodu iba natoľko, aby siahala do 3/4 objemu tekvice, a tieto suroviny spolu rozmixujeme tyčovým či stolným mixérom do hladka.

5. Krok

Ešte teplú omáčku napokon rozmiešame s kozím syrom a vmiešame do nej aj nadrobno nakrájané sušené paradajky. V prípade potreby ešte omáčku dosolíme.

6. Krok

Pripravenú omáčku podávame spolu s uvarenými cestovinami.

Ingrediencie
400 g
cestovín celozrnné alebo strukovinové
300 g
dužiny tekvice
2 strúčiky
cesnaku
150 g
kozieho syra prípadne cream cheese light alebo iného syrokrému
70 g
sušených paradajok
soľ
podľa chuti