REKLAMA
Teľacie mäsové guličky s Yakitori omáčkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
Suroviny
- 500 g teľacie rezne
- 200 g huba
- 10 listov koriander
- 1 polievková lyžica mleté korenie Tandoori
- 11⁄2 polievková lyžica sezamový olej
- 6 polievková lyžica čierne sezamové semienka
- soľ
- celé čierne korenie
Yakitori omáčka
- 1 polievková lyžica kryštálový cukor
- 1⁄2 malá červená chilli paprika
- pažítka
- 3 polievková lyžica svetlá sójová omáčka
- 3 polievková lyžica ryžové víno
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Teľacie rezne nakrájame na väčšie kúsky.
2. Krok
Mäso, šampiňóny, listy koriandru, tandoori korenie, sezamový olej, soľ a čerstvo namleté čierne korenie dáme do mixéra. Zmes mixujeme dovtedy, kým sa suroviny nespoja.
3. Krok
Zo zmesi tvarujeme lyžicou približne 2cm gulôčky. Obalíme ich v sezamových semienkach a dusíme na pare približne 20 minút. Hotové guľôčky servírujeme napichnuté na špajdli s Yakitori omáčkou.
4. Krok
Yakitori omáčka: Chilli papriku prerežeme na polovicu, odstránime z nej semienka a nakrájame ju na tenké plátky. Pažítku nasekáme nadrobno. Sójovú omáčku, cukor a ryžové víno šľaháme dovtedy, kým sa suroviny nespoja. Do tejto zmesi pridáme plátky chilli papriky, pažítku a všetko spolu premiešame.