:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tVb6bbIXsIg1nQaXo1o2/06e08829c69859e8cb11c0aaf829ce.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Tradičné medové rezy
Recept na tradičné a zároveň výborne medové rezy s vanilkovou plnkou.
Ingrediencie
Pre cesto:
- 4 kus vajcia
- 240 g práškový cukor
- 120 g Med
- 1 kl Čajové Sódy bikarbóny
- 500 g hladká múka
Pre plnku:
- 1 l mlieka
- 200 g cukru
- 2 kus vanilkové cukry
- 200 g hladká múka
- 250 g masla
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Vo veľkej mise zmiešame vajcia, práškový cukor, med a sódu bikarbónu. Keď budeme pridávať múku, je dôležité sypať ju pomaly a za stáleho miešania, aby sme predišli vzniku hrudiek.
Cesto vypracujeme do hladka a necháme odpočívať aspoň hodinu. Potom ho rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 5 minút.
Pri príprave plnky najprv zmiešame v malej miske múku s trochou mlieka. Následne ohrejeme zvyšok mlieka so cukrom a vanilkovými cukrami. Keď začne vrieť, pridáme múkovú zmes a miešame, kým sa nezosúladí. Potom odstavíme z ohňa a do ešte teplej plnky vmiešame maslo. Mne osobne sa osvedčilo ešte pred tým maslo nastrúhať.
Hotovú plnku rozotrieme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť do druhého dňa.
Rezy pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podľa chuti môžeme pridať aj nasekané orechy.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Tradičné medové rezy
Recept na tradičné a zároveň výborne medové rezy s vanilkovou plnkou.
Vo veľkej mise zmiešame vajcia, práškový cukor, med a sódu bikarbónu. Keď budeme pridávať múku, je dôležité sypať ju pomaly a za stáleho miešania, aby sme predišli vzniku hrudiek.
Cesto vypracujeme do hladka a necháme odpočívať aspoň hodinu. Potom ho rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 5 minút.
Pri príprave plnky najprv zmiešame v malej miske múku s trochou mlieka. Následne ohrejeme zvyšok mlieka so cukrom a vanilkovými cukrami. Keď začne vrieť, pridáme múkovú zmes a miešame, kým sa nezosúladí. Potom odstavíme z ohňa a do ešte teplej plnky vmiešame maslo. Mne osobne sa osvedčilo ešte pred tým maslo nastrúhať.
Hotovú plnku rozotrieme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť do druhého dňa.
Rezy pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podľa chuti môžeme pridať aj nasekané orechy.
Ako sa ti tento recept podaril?