REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Tradičné medové rezy

Recept na tradičné a zároveň výborne medové rezy s vanilkovou plnkou.

REKLAMA
Zákusky na Vianoce – Najobľúbenejšie recepty, ktoré rozvoňajú celý dom

Recept nájdeš v tomto článku

Zákusky na Vianoce – Najobľúbenejšie recepty, ktoré rozvoňajú celý dom

Ingrediencie

porcií
20

Pre cesto:

  • 4 kus vajcia Pridané do
  • 240 g práškový cukor Pridané do
  • 120 g Med Pridané do
  • 1 kl Čajové Sódy bikarbóny Pridané do
  • 500 g hladká múka Pridané do

Pre plnku:

  • 1 l mlieka Pridané do
  • 200 g cukru Pridané do
  • 2 kus vanilkové cukry Pridané do
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 250 g masla Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Vo veľkej mise zmiešame vajcia, práškový cukor, med a sódu bikarbónu. Keď budeme pridávať múku, je dôležité sypať ju pomaly a za stáleho miešania, aby sme predišli vzniku hrudiek.

2. Krok

Cesto vypracujeme do hladka a necháme odpočívať aspoň hodinu. Potom ho rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 5 minút.

3. Krok

Pri príprave plnky najprv zmiešame v malej miske múku s trochou mlieka. Následne ohrejeme zvyšok mlieka so cukrom a vanilkovými cukrami. Keď začne vrieť, pridáme múkovú zmes a miešame, kým sa nezosúladí. Potom odstavíme z ohňa a do ešte teplej plnky vmiešame maslo. Mne osobne sa osvedčilo ešte pred tým maslo nastrúhať.

4. Krok

Hotovú plnku rozotrieme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť do druhého dňa.

REKLAMA
5. Krok

Rezy pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podľa chuti môžeme pridať aj nasekané orechy.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3773 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image Iwa

Tradičné medové rezy

Recept na tradičné a zároveň výborne medové rezy s vanilkovou plnkou.

120
Minút
20
Počet porcií
Postup
1. Krok

Vo veľkej mise zmiešame vajcia, práškový cukor, med a sódu bikarbónu. Keď budeme pridávať múku, je dôležité sypať ju pomaly a za stáleho miešania, aby sme predišli vzniku hrudiek.

2. Krok

Cesto vypracujeme do hladka a necháme odpočívať aspoň hodinu. Potom ho rozdelíme na 4 časti a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 5 minút.

3. Krok

Pri príprave plnky najprv zmiešame v malej miske múku s trochou mlieka. Následne ohrejeme zvyšok mlieka so cukrom a vanilkovými cukrami. Keď začne vrieť, pridáme múkovú zmes a miešame, kým sa nezosúladí. Potom odstavíme z ohňa a do ešte teplej plnky vmiešame maslo. Mne osobne sa osvedčilo ešte pred tým maslo nastrúhať.

4. Krok

Hotovú plnku rozotrieme na vychladnuté cesto a necháme vychladnúť do druhého dňa.

5. Krok

Rezy pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podľa chuti môžeme pridať aj nasekané orechy.

Ingrediencie
Pre cesto:
4 kus
vajcia
240 g
práškový cukor
120 g
Med
1 kl
Čajové Sódy bikarbóny
500 g
hladká múka
Pre plnku:
1 l
mlieka
200 g
cukru
2 kus
vanilkové cukry
200 g
hladká múka
250 g
masla