REKLAMA

Tradičné zemiakové lokše

Najlepšie zemiakové lokše, ktoré môžete využiť ako prílohu alebo si ich natrieť chutným lekvárom či naplniť makovou plnkou.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
15
  • 500 g zemiakov Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Najprv si ošúpeme a uvaríme zemiaky (moja rada: nové zemiaky nie sú na prípravu lokší veľmi vhodné, cesto by vám mohlo rednúť, ale na cesto môžeme použiť aj zbytok zemiakovej kaše), potom ich necháme dobre vychladnúť a keď vychladnú, najemno ich nastrúhame (prípadne roztlačíme, alebo aj pomelieme).

2. Krok

Ďalej pridáme hladkú múku a štipku soli a spoločne to zamiesime tak, aby nám vzniklo elastické cesto. Z cesta si urobíme dlhší valec a ten pokrájame na hrubšie kolieska.

3. Krok

Každé koliesko na pomúčenom lopári/doske vyvaľkáme natenko a dávame ich postupne piecť. Zemiakové lokše pečieme na rozohriatej panvici bez pridania tuku a z každej strany, pokiaľ nebudú mať škvrny hnedastej farby. Panvicu čistíme priebežne od múky papierovým obrúskom (pretože spečená, čierna múka sa nám môže na lokše lepiť). Domáce lokše sú hotové, môžeme ich hneď podávať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov