REKLAMA
Trasená torta s jahodami
Najlepšia trasená torta plná sladučkých čerstvých jahôd
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto
- 5 ks vajce
- 7 pl jemný kryštálový cukor
- 7 pl polohrubá múka
- 2 pl voda
- 1⁄2 bal kypriaci prášok
- Štipka soľ
PLNKA
- 400 ml šľahačka
- 400 ml kyslá smotana
- 2 Balíky Créme Olé puding bez varenia Dr.Oetker
- práškový cukor
- kakao
Na vrch
- 1 bal Šľahačková prášková smotana dr.Oetker
- 150 ml mlieko
- jahody čerstvé
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a vodu.
2. Krok
Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri teplote 180°C, 20-25 minút.
3. Krok
Do uzatvárateľnej nádoby dáme šľahačkové smotany, práškový cukor podľa chuti, kyslú smotanu a 2 pudingy čokoláda Créme Olé. Trasieme, kým nám plnka nezhustne.
4. Krok
Na vyhladnutý korpus natrieme polovicu plnky, poukladáme pokrájané jahody, natrieme druhú polovicu plnky.
5. Krok
Šľahačku v prášku pripravíme so 150 ml studeného mlieka. Natrieme celú tortu šľahačkou a na vrch poukladáme veeeeeľa jahôd.
6. Krok
Tortu necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.
7. Krok
Dobrú chuť