REKLAMA
Tvarohová bublanina
Tvarohová bublanina je ľahký a chutný dezert, ktorý je vhodný na každú príležitosť. Vzhľadom k tomu, že sa pri príprave používajú iba základné ingrediencie je recept ideálny aj pre začiatočníkov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 6 vajec
- 250 g syr cottage cheese
- 200 g cukru
- 250 g hladká múka
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
- maslo na vymastenie
- ovocie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Rozohrejte rúru na 180 stupňov a vymažte plech maslom.
2. Krok
Oddelte bielka od žĺtkov a do bielok pridajte štipku soli.
3. Krok
Bielky vyšľahajte do tuha a postupne pridávajte cukor.
4. Krok
Do žĺtkov pridajte tvaroh, vanilkový extrakt a premiešajte.
5. Krok
Do zmesi postupne pridávajte múku s práškom do pečiva a miešajte.
6. Krok
Na záver pridajte sneh z bielkov a jemne vymiešajte.
7. Krok
Nalejte zmes do vymastenej formy a zhora ju môžete posypať ľubovoľným ovocím.
8. Krok
Pečte v rúre približne 35-40 minút alebo kým bublanina nezačne hnednúť.
9. Krok
Nechajte vychladnúť a podávajte.