REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Tvarohové pirohy
Tradičný slovenský recept na tvarohové pirohy, ktorý je ľahký na prípravu a vynikajúco chutí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 300 g hladká múka
- 1 ks vajce
- 100 ml voda
- 1 čajová lyžička soľ
Náplň
- 250 g Tvaroh
- 50 g cukor
- 1 ks vanilkový cukor
Na posypanie
- maslo
- strúhanka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zmiešajte všetky suroviny na cesto a vypracujte hladké cesto.
2. Krok
Cesto nechajte odpočívať cca 30 minút.
3. Krok
Z tvarohu, cukru a vanilkového cukru pripravte náplň.
4. Krok
Cesto vyvaľkajte, vykrojte kolieska, na každé dajte trochu náplne a zalepte.
5. Krok
Pirohy varte v slanej vode cca 5 minút po tom, čo vyplávajú na povrch.
6. Krok
Na panvici rozpustite maslo a opečte na ňom strúhanku.
7. Krok
Posypte pirohu strúhankou.