REKLAMA
Václavková polievka
Našli ste počas prechádzky po lese veľa václaviek (michaliek) a neviete čo s nimi? Uvarte si chutnú polievku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- huby václavky
- 200 g zemiak
- 100 ml mlieko
- 2 pl soľ
- 2 l voda
- 1 pl maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Huby si poriadne umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Zdroj: Vlastná fotka
2. Krok
Dáme ich variť do osolenej vody.
Zdroj: Vlastná fotka
3. Krok
Medzitým si pripravíme zemiaky, ktoré nakrájame na malé kúsky.
Zdroj: Vlastná fotka
4. Krok
Zemiaky pridáme k hríbom približne po 15 minútach varenia a varíme spolu ďaľších 30 minút.
Zdroj: Vlastná fotka
5. Krok
Po 30 minútach prilejeme mlieko a varíme ešte 10 minút. Po uvarení a odstavení šporáka zamiešame do polievku maslo.
Zdroj: Vlastná fotka