REKLAMA

Domáci zemiakový chlieb

REKLAMA
Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg hladká múka Pridané do
  • 42 g droždia Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 12 polievková lyžica ocot Pridané do
  • 2 Lyžice olej Pridané do
  • vlažná voda podľa potreby Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Hladkú múku preosejeme, spravíme do nej jamku, namrvíme do nej droždie, zalejeme vlažnou vodou a chvíľku počkáme. Pridáme ocot, olej, soľ a vlažnú vodu. Vymiesime cesto, necháme kysnúť asi pol hodinku.

2. Krok

Potom rozdelíme na dva bochníky. Dáme do ošatky, zakryjeme fóliou a dáme kysnúť na 20 minút. Predhrejeme si rúru na 220° pripravíme si aj nádobu s vodou, ktorú vložíme do rúry.

3. Krok

Keď nám cesto podkyslo, vyklopíme ho z ošatky na plech, narežeme nožom a potrieme slanou vodou.

4. Krok

Dáme piecť na 10 minút pri teplote 220°. Potom vyberieme plech z vodou, znížime teplotu na 170 a pečieme 30 minút. Po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.

5. Krok

Dobrú chuť.

Komentáre (2)

A zemiaky?

Zemiakový bez zemiakov?

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov