REKLAMA
Domáci zemiakový chlieb
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg hladká múka
- 42 g droždia
- 1 čl soľ
- 1⁄2 polievková lyžica ocot
- 2 Lyžice olej
- vlažná voda podľa potreby
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Hladkú múku preosejeme, spravíme do nej jamku, namrvíme do nej droždie, zalejeme vlažnou vodou a chvíľku počkáme. Pridáme ocot, olej, soľ a vlažnú vodu. Vymiesime cesto, necháme kysnúť asi pol hodinku.
2. Krok
Potom rozdelíme na dva bochníky. Dáme do ošatky, zakryjeme fóliou a dáme kysnúť na 20 minút. Predhrejeme si rúru na 220° pripravíme si aj nádobu s vodou, ktorú vložíme do rúry.
3. Krok
Keď nám cesto podkyslo, vyklopíme ho z ošatky na plech, narežeme nožom a potrieme slanou vodou.
4. Krok
Dáme piecť na 10 minút pri teplote 220°. Potom vyberieme plech z vodou, znížime teplotu na 170 a pečieme 30 minút. Po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.
5. Krok
Dobrú chuť.