Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Varené hovädzie mäso s kôprovou omáčkou
Recept na chutné varené hovädzie mäso s kôprovou omáčkou.
Ingrediencie
Mäso:
- 800 g hovädzieho mäsa
- 1 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 1 ks Cibuľa
- soľ a mleté čierne korenie
Omáčka:
- 6 pl hladká múka
- 600 ml studená voda
- 600 ml hovädzí vývar
- 1 zväzok kôprová vňať
- 1 ks bobkový list
- 5 ks celé nové korenie
- 1 čl morská soľ
- 1 čl vegeta
- 1 ks sladká smotana
- 3 pl ocot
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Mäso opláchnite a vložte do hrnca s dostatkom vody. Pridajte pokrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu. Dochutíme soľou a korením. Takto pripravený mäsový vývar nechajte variť približne 1 a pol hodiny.
Zatiaľ čo sa mäso varí, pripravte si kôprovú omáčku. Vňať oddelíme od stoniek a nadrobno ju nasekáme. Na základ omáčky si urobíme svetlú zápražku.
Na panvici si rozhorejeme olej, pridáme 4 PL hladkej múky a chvíľku ju pražíme. Zápražku za stáleho miešania zalejeme studenou vodou, tak aby neostali žiadne hrudky.
Následne k nej prilejeme mäsový vývar, pridáme nasekaný kôpor, stonky, bobkový list, nové korenie, vegetu a soľ.
Všetko spolu necháme prejsť varom pričom omáčku neustále miešame.
Nakoniec do omáčky prilejeme sladkú smotanu a po chvíli varenia ju dochutíme ešte octom.
Uvarené mäso nakrájame na plátky a podávame s knedľou a kôprovou omáčkou.