REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Varené hovädzie mäso s kôprovou omáčkou

Recept na chutné varené hovädzie mäso s kôprovou omáčkou.

REKLAMA
Tieto tradičné prívarky sú dokonalé! 15 receptov k mäsu, fašírkam a vajciam

Recept nájdeš v tomto článku

Tieto tradičné prívarky sú dokonalé! 15 receptov k mäsu, fašírkam a vajciam

Ingrediencie

porcií
4

Mäso:

  • 800 g hovädzieho mäsa Pridané do
  • 1 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do

Omáčka:

  • 6 pl hladká múka Pridané do
  • 600 ml studená voda Pridané do
  • 600 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 1 zväzok kôprová vňať Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 5 ks celé nové korenie Pridané do
  • 1 čl morská soľ Pridané do
  • 1 čl vegeta Pridané do
  • 1 ks sladká smotana Pridané do
  • 3 pl ocot Pridané do

Odporúčané produkty

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Mäso opláchnite a vložte do hrnca s dostatkom vody. Pridajte pokrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu. Dochutíme soľou a korením. Takto pripravený mäsový vývar nechajte variť približne 1 a pol hodiny.

2. Krok

Zatiaľ čo sa mäso varí, pripravte si kôprovú omáčku. Vňať oddelíme od stoniek a nadrobno ju nasekáme. Na základ omáčky si urobíme svetlú zápražku.

3. Krok

Na panvici si rozhorejeme olej, pridáme 4 PL hladkej múky a chvíľku ju pražíme. Zápražku za stáleho miešania zalejeme studenou vodou, tak aby neostali žiadne hrudky.

4. Krok

Následne k nej prilejeme mäsový vývar, pridáme nasekaný kôpor, stonky, bobkový list, nové korenie, vegetu a soľ.

REKLAMA
5. Krok

Všetko spolu necháme prejsť varom pričom omáčku neustále miešame.

6. Krok

Nakoniec do omáčky prilejeme sladkú smotanu a po chvíli varenia ju dochutíme ešte octom.

7. Krok

Uvarené mäso nakrájame na plátky a podávame s knedľou a kôprovou omáčkou.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Iwa

Varené hovädzie mäso s kôprovou omáčkou

Recept na chutné varené hovädzie mäso s kôprovou omáčkou.

120
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Mäso opláchnite a vložte do hrnca s dostatkom vody. Pridajte pokrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu. Dochutíme soľou a korením. Takto pripravený mäsový vývar nechajte variť približne 1 a pol hodiny.

2. Krok

Zatiaľ čo sa mäso varí, pripravte si kôprovú omáčku. Vňať oddelíme od stoniek a nadrobno ju nasekáme. Na základ omáčky si urobíme svetlú zápražku.

3. Krok

Na panvici si rozhorejeme olej, pridáme 4 PL hladkej múky a chvíľku ju pražíme. Zápražku za stáleho miešania zalejeme studenou vodou, tak aby neostali žiadne hrudky.

4. Krok

Následne k nej prilejeme mäsový vývar, pridáme nasekaný kôpor, stonky, bobkový list, nové korenie, vegetu a soľ.

5. Krok

Všetko spolu necháme prejsť varom pričom omáčku neustále miešame.

6. Krok

Nakoniec do omáčky prilejeme sladkú smotanu a po chvíli varenia ju dochutíme ešte octom.

7. Krok

Uvarené mäso nakrájame na plátky a podávame s knedľou a kôprovou omáčkou.

Ingrediencie
Mäso:
800 g
hovädzieho mäsa
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
Cibuľa
soľ a mleté čierne korenie
Omáčka:
6 pl
hladká múka
600 ml
studená voda
600 ml
hovädzí vývar
1 zväzok
kôprová vňať
1 ks
bobkový list
5 ks
celé nové korenie
1 čl
morská soľ
1 čl
vegeta
1 ks
sladká smotana
3 pl
ocot