REKLAMA
Zdroj: Canva
Veľkonočná cvikla s chrenom
Tradičná veľkonočná cvikla s chrenom. Cvikla sa hodí k veľkonočným jedlám nakoľko podporuje trávanie a je plná zdraviu prospešných látok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
9
Suroviny
- 16 ks cvikla
- chren
Nálev
- 500 ml voda
- 1⁄2 kl kmín
- 6 pl citrónová šťava
- 4 pl kryštálový cukor
- 2 pl soľ
- celé čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cviklu varíme približne 45 minút, záleží to od jej veľkosti.
2. Krok
Nálev pripravíme tak, že dáme variť vodu a pridáme do nej soľ, rascu, cukor a čierne korenie. Takto pripravený nálev varíme 10 minút.
3. Krok
Uvarenú cviklu ošúpeme a na hrubo nastrúhame. Pridáme k nej nálev a citrónovú šťavu.
4. Krok
Nakoniec cviklu dochutíme strúhaným chrenom. Treba ho však pridať len trošku, pretože je dosť aromatický.
5. Krok
Veľkonočnú cviklu s chrenom necháme v chladničke uležať, aby sa chute spojili.