REKLAMA
Zdroj: sbossert from Getty Images Signature
Vianočné kokosky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
- 4 kus vaječné bielky
- 200 g Krupicový cukor
- 200 g Strúhaný kokos
- 2 Lyžice múka
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bielka vyšľahajte do tuha so štipkou soli. Je dobré, ak máte bielky teplé, t. j. z miestnosti, a nie z chladničky, pretože sú lepšie úplne vyšľahané.
2. Krok
Postupne zašľahajte cukor do vyšľahaných bielkov a potom opatrne vmiešajte múku a kokos. S kokosom treba zaobchádzať opatrne, aby boli bielky čo najviac vzdušné.
3. Krok
Pomocou dvoch lyžičiek vytvarujte malé kopčeky a položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Veľkosť kopčekov závisí od vašich preferencií, ja som zvolila priemer asi 3 cm.
4. Krok
Pečte v rúre vyhriatej na 150 °C asi 15 minút, kým kokosové orechy nezhnednú.
5. Krok
Po vybratí z rúry nechajte kokosové kôpky vychladnúť priamo na plechu.