REKLAMA
Cokoladovy kolacik s nadychanym cokoladovym korpusom
Celkom nenarocny kolacik s poriadnou davkou cokolady pre vsetkych cokoholikov :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 4 vajce
- 2 pl voda
- 2 pl olej
- 20 g kakao
- 80 g hladká múka
- 1⁄2 balenia kypriaci prášok
- jahodový džem
- 100 g mliečna čokoláda
- 100 g tmavá čokoláda
- 250 ml smotana na šľahanie
- cukor trstinový
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Z bielkov si vyslahame tuhy sneh
2. Krok
Zltka vyslahame s cukrom do nadychanej peny, pridame vodu, olej a kakao a dobre premiesame, pridame preosiatu muku s praskom do peciva
3. Krok
Na zaver jemne vmiesame sneh z bielkov
4. Krok
Pecieme na 160C 20’, este teply korpus potrieme jahodovym dzemom
5. Krok
Kym sa kolacik pecie spravime si cokoladovu polevu: smotanu zohrejeme (tak aby nezovrela) spolu s cokoladou, dobre rozmiesame, nechame trochu vychladnut a nalejeme na korpus - nechame cez noc v chladnicke
6. Krok
Pred podavanim ozdobime jahodami alebo lubovolnym ovocim a hotovo