REKLAMA
Zdroj: phbcz from Getty Images
Vianočné medvedie labky
Malé chutné koláčiky, ktoré sa nazývajú medvedie labky. Pripravujeme ich každý rok na vianoce.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
Cesto:
- 300 g polohrubej múky
- 200 g práškový cukor
- 150 g mletých vlašských orechov
- 2 kus vajcia
- 1 kus vanilkový cukor
- 100 g kakaa
- 200 g rastlinného tuku
Na obalenie:
- práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme cesto. Do misy dáme múku, cukor, vlašské orechy, vajcia, vanilkový cukor a kakao. Z tohto všetkého urobíme cesto. Pri príprave cesta neváhajte pridať ešte trocha múky, ak je cesto príliš lepkavé. Naopak, ak je cesto príliš suché a nedá sa z neho utvoriť guľa, pridajte trochu oleja alebo vody.
2. Krok
2.Cesto plníme do formičiek na medvedie labky. Potom ich dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 20 minút pri teplote 180 stupňov.
3. Krok
Medvedie labky po upečení vyklopíme z formičiek a obalíme ich v práškovom cukre.