Zapečená cuketa s mozzarelou
Cuketu nakrájame na kolieska, 1-1.5cm, poukladáme na plech, potrieme olivovým olejom, v ktorom sme zmiešali roztlačený cesnak a korenie podľa chuti, dáme piecť na 200C 5min, vyberieme, posypeme syrom a dáme naspäť na 10min do zlatista.
Ingrediencie
- 2 kus cuketa
- podľa chuti cesnak
- podľa chuti grilovacie korenie
- olivový olej
- 1 kus mozzarella
Najnovšie letáky
Postup
Menšie cukety umyjeme a aj so šupkou ich nakrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Ja som mala cuketu trošku väčšiu s jadierkami, tak som ich lyžicou vydlabala. Vôbec to nevadilo, domáca je predsa len najlepšia.
Cesnak očistíme a roztlačíme. Pridáme ho k olivovému oleju, dochutíme korením a premiešame. Cesnak olej pekne prevonia. Cuketu rozložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme ju ochuteným olejom.
Cuketu (zatiaľ bez syra) pečieme pri teplote 200C 5 minút. Potom plech s predpečenou cuketou vyberieme, posypeme ju obľúbeným nastrúhaným syrom a dopečieme do zlatista cca 10 minút, podľa potreby. Mňam.