REKLAMA

Zapečená cuketa s mozzarelou

Cuketu nakrájame na kolieska, 1-1.5cm, poukladáme na plech, potrieme olivovým olejom, v ktorom sme zmiešali roztlačený cesnak a korenie podľa chuti, dáme piecť na 200C 5min, vyberieme, posypeme syrom a dáme naspäť na 10min do zlatista.

REKLAMA
Chutné jedlá z cukety – Inšpirácia a recepty, ako pripraviť cuketu 30× inak a vždy skvelo?

Recept nájdeš v tomto článku

Chutné jedlá z cukety – Inšpirácia a recepty, ako pripraviť cuketu 30× inak a vždy skvelo?

Ingrediencie

porcií
3
  • 2 kus cuketa Pridané do
  • podľa chuti cesnak Pridané do
  • podľa chuti grilovacie korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 1 kus mozzarella Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Menšie cukety umyjeme a aj so šupkou ich nakrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Ja som mala cuketu trošku väčšiu s jadierkami, tak som ich lyžicou vydlabala. Vôbec to nevadilo, domáca je predsa len najlepšia.

2. Krok

Cesnak očistíme a roztlačíme. Pridáme ho k olivovému oleju, dochutíme korením a premiešame. Cesnak olej pekne prevonia. Cuketu rozložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme ju ochuteným olejom.

3. Krok

Cuketu (zatiaľ bez syra) pečieme pri teplote 200C 5 minút. Potom plech s predpečenou cuketou vyberieme, posypeme ju obľúbeným nastrúhaným syrom a dopečieme do zlatista cca 10 minút, podľa potreby. Mňam.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov
Recipe author image TASTElist

Zapečená cuketa s mozzarelou

Cuketu nakrájame na kolieska, 1-1.5cm, poukladáme na plech, potrieme olivovým olejom, v ktorom sme zmiešali roztlačený cesnak a korenie podľa chuti, dáme piecť na 200C 5min, vyberieme, posypeme syrom a dáme naspäť na 10min do zlatista.

20
Minút
3
Počet porcií
Postup
1. Krok

Menšie cukety umyjeme a aj so šupkou ich nakrájame na kolieska hrubé 1-1,5 cm. Ja som mala cuketu trošku väčšiu s jadierkami, tak som ich lyžicou vydlabala. Vôbec to nevadilo, domáca je predsa len najlepšia.

2. Krok

Cesnak očistíme a roztlačíme. Pridáme ho k olivovému oleju, dochutíme korením a premiešame. Cesnak olej pekne prevonia. Cuketu rozložíme na plech vystlaný pečiacim papierom, potrieme ju ochuteným olejom.

3. Krok

Cuketu (zatiaľ bez syra) pečieme pri teplote 200C 5 minút. Potom plech s predpečenou cuketou vyberieme, posypeme ju obľúbeným nastrúhaným syrom a dopečieme do zlatista cca 10 minút, podľa potreby. Mňam.

Ingrediencie
2 kus
cuketa
podľa chuti
cesnak
podľa chuti
grilovacie korenie
olivový olej
1 kus
mozzarella