REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Zapekaná cuketa s bryndzou
Tento recept na zapekanú cuketu s bryndzou je skvelý tip na letné obedy alebo večere. Cuketa je plná vlákniny a obsahuje veľa vitamínov, bryndza dodáva jedlu výraznú chuť a krémovú konzistenciu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks veľké cukety
- 200 g bryndze
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- trocha mletého muškátového orieška
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Postup:
2. Krok
Cuketu omyjeme, odrežeme končeky a nakrájame na tenké kolieska.
3. Krok
Bryndzu zmiešame s pretlačeným cesnakom a pridáme trochu soli, korenia a mletého muškátového oriešku. Všetko premiešame.
4. Krok
Plech potrieme olivovým olejom, uložíme naň cuketu a natrieme ju bryndzovou zmesou.
5. Krok
Cuketu pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút, kým nie je cuketa mäkká a zlato-hnedá.
6. Krok
Môžeme ju podávať s varenými zemiakmi.