Zapekané cestoviny
Sýte cestovinové jedlo, ktoré chutí deťom i dospelým.
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g americký syr
- 1 kg bezvaječné cestoviny
- 1 ks Cibuľa
- 500 g mrazená zelenina
- 200 g huba
- 100 g kukurica
- 1 pl sójovej omáčky
- 500 g kuracie prsia
Omáčka
- 500 ml konzervovaná paradajka
- bazalka
- 50 ml kečup
- 1 ks cesnak
Najnovšie letáky
Postup
Speniť cibuľku a pridať mleté mäso. Keď sa mäso zatiahne, pridať lyžicu sójovej omáčky, sušený kôpor, mleté čierne korenie. V samstatnom hrnci si začnite variť cestoviny.
Mrazenú zeleninu prelejte vriacou vodou, nechajte odkvapkať a pridajte k mäsu. Pridajte potom aj šampiňóny a majoránku. Ak v mrazenej zelenine nebola kukurica, pridajte ju tiež. Pokiaľ ide o mrazenú kukuricu, nechajte ju zovrieť v samostatnom hrnci a povarte 1 munútu. Potom sceďte a pridajte k mäsu. Dajte zatiaľ rozohriať rúru na 180°.
Zmes podlejte vývarom, pridajte vegetu, alebo soľ a nechajte dusiť 10 minút. Nakoniec pridajte 1 čajovú lyžicu škrobu rozpustenú v troche studenej vody, premiešajte a odstavte.
Pekáč vymažte maslom a vysypte strúhankou. Zmiešajte mäsovo zeleninovú zmes s cestovinami, tak, aby sa dobre prepojili. Zmes rozprestrite na pekáč. Pripravte si potom paradajkovú omáčku zmeišaním pasírovaných paradajok s trochou kečupu, cvrknite tam sójovej omáčky, oregano, lisovaný cesnak a dobre premiešajte. Omáčku vylejte do pekáča a rozprestrite rovnomerne.
Na vrstvu omáčky nastrúhajte svoj obľúbený syr a dajte do vyhriatej rúry zapiecť na cca. 25 minút.