:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SA1Z_VtY9GRz3Z5wL1DF/82025d56d378c872fcf921897f0548.jpeg)
Zapekané zemiaky so syrom
Vynikajúce zapekané zemiaky so syrom.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg zemiakov
- 5 pl maslo
- 1 červená cibuľa
- 5 strúčikov cesnak
- 1⁄3 šálky hladká múka
- 3 šálky mlieka
- 1 čl soľ
- 1⁄4 čl mleté čierne korenie
- 1 šálka čedar strúhaný
- 1⁄2 šálky parmezán
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Nutričné hodnoty a cena
Postup
V panvici alebo menšom hrnci si na masle opražíme najemno nasekanú cibuľu. PO cvhíli restovania pridáme prelisovaný cesnak.
Zdroj: Youtube
Cibuľu s cesnakom poprášime múkou a orestujeme. Zalejeme mliekom a poriadne premiešame. Dosolíme a dokoreníme.
Zdroj: Youtube
Keď sa nám múka s mliekom prevarila a zhustla pridáme nastrúhaný syr, cheddar aj parmezán.
Zdroj: Youtube
Zemiaky si očistíme a nakrájame na tenké plátky. Na dno zapekacej misy dáme trošku omáčky. Uložíme zemiaky a prelejeme omáčkou. Opäť dáme vrstvu zemiakov a zasa omáčka. Vrstvíme kým nemáme všetko minuté.
Zdroj: Youtube
Na poslednú vrstvu necháme omáčku a posypeme ešte troškou strúhaného parmezánu. Zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút. Potom ešte 15 minút dopekáme odokryté do zlata.
Zdroj: Youtube
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Zapekané zemiaky so syrom
Vynikajúce zapekané zemiaky so syrom.
V panvici alebo menšom hrnci si na masle opražíme najemno nasekanú cibuľu. PO cvhíli restovania pridáme prelisovaný cesnak.
Cibuľu s cesnakom poprášime múkou a orestujeme. Zalejeme mliekom a poriadne premiešame. Dosolíme a dokoreníme.
Keď sa nám múka s mliekom prevarila a zhustla pridáme nastrúhaný syr, cheddar aj parmezán.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na tenké plátky. Na dno zapekacej misy dáme trošku omáčky. Uložíme zemiaky a prelejeme omáčkou. Opäť dáme vrstvu zemiakov a zasa omáčka. Vrstvíme kým nemáme všetko minuté.
Na poslednú vrstvu necháme omáčku a posypeme ešte troškou strúhaného parmezánu. Zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 25 minút. Potom ešte 15 minút dopekáme odokryté do zlata.
Ako sa ti tento recept podaril?