REKLAMA
Zavárané paradajky s bazalkou
Vychutnajte si chuť čerstvých paradajok aj v zime! Tento recept na zavárané paradajky s bazalkou je jednoduchý a rýchly recept plný chutí a vitamínov. Hodí sa na prípravu šalátov, pizzu alebo len tak na chlebík.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 3 kg čerstvých paradajok
- 2 hlavy cesnaku
- 20 g soli
- 10 g cukru
- čerstvá bazalka
- horčica v zrnách
- ocot
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Cesnak olúpeme.
2. Krok
Do pohárov na zaváranie uložíme pokrájané paradajky a cesnak. Pridáme soľ, cukor a bazalku. Do každého pohára pridáme tiež lyžičku horčice v zrnách.
3. Krok
Paradajky zalejeme zmesou octu a vody (pomocou hotovej zaváracej zmesi alebo domácej – na 1 liter vody 3 dcl 8% octu).
4. Krok
Uzavrieme a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou a od momentu varu zavárame približne 15 minút.
5. Krok
Hrniec odstavíme a necháme v ňom poháre do úplného vychladnutia.