REKLAMA

Zavárané paradajky s bazalkou

Vychutnajte si chuť čerstvých paradajok aj v zime! Tento recept na zavárané paradajky s bazalkou je jednoduchý a rýchly recept plný chutí a vitamínov. Hodí sa na prípravu šalátov, pizzu alebo len tak na chlebík.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 3 kg čerstvých paradajok Pridané do
  • 2 hlavy cesnaku Pridané do
  • 20 g soli Pridané do
  • 10 g cukru Pridané do
  • čerstvá bazalka Pridané do
  • horčica v zrnách Pridané do
  • ocot Pridané do
  • voda Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Cesnak olúpeme.

2. Krok

Do pohárov na zaváranie uložíme pokrájané paradajky a cesnak. Pridáme soľ, cukor a bazalku. Do každého pohára pridáme tiež lyžičku horčice v zrnách.

3. Krok

Paradajky zalejeme zmesou octu a vody (pomocou hotovej zaváracej zmesi alebo domácej – na 1 liter vody 3 dcl 8% octu).

4. Krok

Uzavrieme a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou a od momentu varu zavárame približne 15 minút.

REKLAMA
5. Krok

Hrniec odstavíme a necháme v ňom poháre do úplného vychladnutia.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Iwa

Zavárané paradajky s bazalkou

Vychutnajte si chuť čerstvých paradajok aj v zime! Tento recept na zavárané paradajky s bazalkou je jednoduchý a rýchly recept plný chutí a vitamínov. Hodí sa na prípravu šalátov, pizzu alebo len tak na chlebík.

45
Minút
8
Počet porcií
Postup
1. Krok

Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Cesnak olúpeme.

2. Krok

Do pohárov na zaváranie uložíme pokrájané paradajky a cesnak. Pridáme soľ, cukor a bazalku. Do každého pohára pridáme tiež lyžičku horčice v zrnách.

3. Krok

Paradajky zalejeme zmesou octu a vody (pomocou hotovej zaváracej zmesi alebo domácej – na 1 liter vody 3 dcl 8% octu).

4. Krok

Uzavrieme a vložíme do hrnca. Zalejeme vodou a od momentu varu zavárame približne 15 minút.

5. Krok

Hrniec odstavíme a necháme v ňom poháre do úplného vychladnutia.

Ingrediencie
3 kg
čerstvých paradajok
2 hlavy
cesnaku
20 g
soli
10 g
cukru
čerstvá bazalka
horčica v zrnách
ocot
voda