:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/fPlewCCuSCq1PhQY-FIP/048ccc4517c63ac0d424f80b8d23f3.jpeg)
Zdroj: pixelshot from Canva
Zavárané zelené rajčiny
Recept na to ako správne zavariť zelené rajčiny. Výborne sa hodia ku mäsitým jedlám.
Ingrediencie
- 2 kg zelených rajčín
- 11⁄2 litrov vody
- 400 gramov cukru
- 200 ml octu
- 2 Lyžice soli
- 5 g mletej papriky
- 2 g zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
Najnovšie letáky
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Rajčiny uvarte dôkladne umyte a odrežte im vrch.
Do každej fľašky, ktorú ste si umyli a vysušili dajte 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa veľkosti), potom pridajte rajčiny. Zalejte ich teplým nálevom pripraveným z vody, octu, soli, cukru, mletej papriky, mletého korenia a zázvoru. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte vrieť asi 5 minút.
Nálev zalejte až po vrch pohára, tak aby boli rajčiny celé zaliate.
Nakoniec poháre dobre uzavrite a obráťte vekom smerom nadol.
Nechajte ich úplne vychladnúť.
Akonáhle sú úplne vychladnuté, skladujte ich na tmavom a chladnom mieste.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Zavárané zelené rajčiny
Recept na to ako správne zavariť zelené rajčiny. Výborne sa hodia ku mäsitým jedlám.
Rajčiny uvarte dôkladne umyte a odrežte im vrch.
Do každej fľašky, ktorú ste si umyli a vysušili dajte 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa veľkosti), potom pridajte rajčiny. Zalejte ich teplým nálevom pripraveným z vody, octu, soli, cukru, mletej papriky, mletého korenia a zázvoru. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte vrieť asi 5 minút.
Nálev zalejte až po vrch pohára, tak aby boli rajčiny celé zaliate.
Nakoniec poháre dobre uzavrite a obráťte vekom smerom nadol.
Nechajte ich úplne vychladnúť.
Akonáhle sú úplne vychladnuté, skladujte ich na tmavom a chladnom mieste.
Ako sa ti tento recept podaril?