REKLAMA

Zdroj: pixelshot from Canva

Zavárané zelené rajčiny

Recept na to ako správne zavariť zelené rajčiny. Výborne sa hodia ku mäsitým jedlám.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 2 kg zelených rajčín Pridané do
  • 112 litrov vody Pridané do
  • 400 gramov cukru Pridané do
  • 200 ml octu Pridané do
  • 2 Lyžice soli Pridané do
  • 5 g mletej papriky Pridané do
  • 2 g zázvoru Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Rajčiny uvarte dôkladne umyte a odrežte im vrch.

2. Krok

Do každej fľašky, ktorú ste si umyli a vysušili dajte 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa veľkosti), potom pridajte rajčiny. Zalejte ich teplým nálevom pripraveným z vody, octu, soli, cukru, mletej papriky, mletého korenia a zázvoru. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte vrieť asi 5 minút.

3. Krok

Nálev zalejte až po vrch pohára, tak aby boli rajčiny celé zaliate.

4. Krok

Nakoniec poháre dobre uzavrite a obráťte vekom smerom nadol.

REKLAMA
5. Krok

Nechajte ich úplne vychladnúť.

6. Krok

Akonáhle sú úplne vychladnuté, skladujte ich na tmavom a chladnom mieste.

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4876 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3774 receptov

Večera

4591 receptov

Torty

481 receptov

Veľkonočné

244 receptov
Recipe author image Iwa

Zavárané zelené rajčiny

Recept na to ako správne zavariť zelené rajčiny. Výborne sa hodia ku mäsitým jedlám.

75
Minút
5
Počet porcií
Postup
1. Krok

Rajčiny uvarte dôkladne umyte a odrežte im vrch.

2. Krok

Do každej fľašky, ktorú ste si umyli a vysušili dajte 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa veľkosti), potom pridajte rajčiny. Zalejte ich teplým nálevom pripraveným z vody, octu, soli, cukru, mletej papriky, mletého korenia a zázvoru. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte vrieť asi 5 minút.

3. Krok

Nálev zalejte až po vrch pohára, tak aby boli rajčiny celé zaliate.

4. Krok

Nakoniec poháre dobre uzavrite a obráťte vekom smerom nadol.

5. Krok

Nechajte ich úplne vychladnúť.

6. Krok

Akonáhle sú úplne vychladnuté, skladujte ich na tmavom a chladnom mieste.

Ingrediencie
2 kg
zelených rajčín
112 litrov
vody
400 gramov
cukru
200 ml
octu
2 Lyžice
soli
5 g
mletej papriky
2 g
zázvoru
4 strúčiky
cesnaku