REKLAMA
Zdroj: pixelshot from Canva
Zavárané zelené rajčiny
Recept na to ako správne zavariť zelené rajčiny. Výborne sa hodia ku mäsitým jedlám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 2 kg zelených rajčín
- 11⁄2 litrov vody
- 400 gramov cukru
- 200 ml octu
- 2 Lyžice soli
- 5 g mletej papriky
- 2 g zázvoru
- 4 strúčiky cesnaku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Rajčiny uvarte dôkladne umyte a odrežte im vrch.
2. Krok
Do každej fľašky, ktorú ste si umyli a vysušili dajte 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa veľkosti), potom pridajte rajčiny. Zalejte ich teplým nálevom pripraveným z vody, octu, soli, cukru, mletej papriky, mletého korenia a zázvoru. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte vrieť asi 5 minút.
3. Krok
Nálev zalejte až po vrch pohára, tak aby boli rajčiny celé zaliate.
4. Krok
Nakoniec poháre dobre uzavrite a obráťte vekom smerom nadol.
5. Krok
Nechajte ich úplne vychladnúť.
6. Krok
Akonáhle sú úplne vychladnuté, skladujte ich na tmavom a chladnom mieste.