REKLAMA

Zdroj: pixelshot from Canva

Zavárané zelené rajčiny

Recept na to ako správne zavariť zelené rajčiny. Výborne sa hodia ku mäsitým jedlám.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 2 kg zelených rajčín Pridané do
  • 112 litrov vody Pridané do
  • 400 gramov cukru Pridané do
  • 200 ml octu Pridané do
  • 2 Lyžice soli Pridané do
  • 5 g mletej papriky Pridané do
  • 2 g zázvoru Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Rajčiny uvarte dôkladne umyte a odrežte im vrch.

2. Krok

Do každej fľašky, ktorú ste si umyli a vysušili dajte 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa veľkosti), potom pridajte rajčiny. Zalejte ich teplým nálevom pripraveným z vody, octu, soli, cukru, mletej papriky, mletého korenia a zázvoru. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte vrieť asi 5 minút.

3. Krok

Nálev zalejte až po vrch pohára, tak aby boli rajčiny celé zaliate.

4. Krok

Nakoniec poháre dobre uzavrite a obráťte vekom smerom nadol.

5. Krok

Nechajte ich úplne vychladnúť.

6. Krok

Akonáhle sú úplne vychladnuté, skladujte ich na tmavom a chladnom mieste.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov