Zelený zákusok
Zákusok, ktorý dobre chutí i vyzerá a navyše jeho príprava nie je náročná
Ingrediencie
Cesto
- 4 ks vajcia
- 120 g cukor
- 1 balenie vanilínový cukor
- 2 pl olej
- 50 ml voda
- 110 g polohrubá múka
- 1 pl moringa prášok
Krém
- 1 a pol balenia vanilkový puding
- 500 ml mlieko
- 30 g cukor
- 200 g kyslá smotana
Šľahačka
- 300 ml smotana na šľahanie
- 1 balenie vanilínový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme vodu a olej. Následne pridáme múku s práškom do pečiva, moringa práškom a zamiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Pripravené cesto vylejeme na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 20minút. Po dopečení necháme vychladnúť.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do pudingu po častiach primiešavame kyslú smotanu. Krém rozotrieme na vychladnutý korpus.
Zo smotany a vanilínového cukru vyšľaháme pevnú šľahačku. Prenesieme do cukrárskeho vrecka a nanášame na krém. Prípadne ju môžeme len navrstviť lyžicou a rozotrieť. Nakoniec posypeme kakaom a odložíme do chladničky stuhnúť.