REKLAMA
Zemiakové lokše
Recept na tie najlepšie zemiakové lokše.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg uvarených zemiakov
- 1 lyžička soli
- 300 g polohrubej múky
- maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupke. Následne ošúpeme a popučíme.
2. Krok
Na pomúčenej doske vypracujeme z múky, zemiakov a soli cesto, ktoré nakrájame na rovnaké kocky.
3. Krok
Tie pomocou valčeka vytvarujeme na placky.
4. Krok
Popicháme ich vidličkou a opečieme na suchej panvici.
5. Krok
Počas pečenia si stále čistíme panvicu od prebytočnej múky, aby sa nám lokše zbytočne nelepili.
6. Krok
Po opečení ich potrieme roztopeným maslom.