:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LNswOrkVtgEN6WvG-jxU/5ba044840f9b872818b365e0aeb036.jpeg)
Bomba jablčník
Názov koláča naozaj neklame a verím, že ani vás nesklame, pretože je to naozaj výborný a jednoducho bombový jablkový koláč. Taký jesenný, rustikálny, bez prílišného zdobenia. Veď v jednoduchosti je krása, no nie?😀
Ingrediencie
- 300 gr kryštálový cukor
- 4 vajce
- 100 ml olej
- 400 ml voda
- 200 gr polohrubá múka
- 1 kypriaci prášok
- 1 kg postrúhané jablká
- 2 ks zlatý klas prášok
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme piškótové cesto: 200g kryštálového cukru vyšľaháme s vajíčkami do penista. Pomaly prilievame 100 ml oleja a 100 ml vody. Polohrubú múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne primiešame do cesta, ktoré vymiešame do hladka. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme cca 20-30 minút pri 180 stupňoch.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LNswOrkVtgEN6WvG-jxU/c1a2e57936bc04fcd1bf292be43eaa.jpeg)
Pokiaľ sa nám pečie cesto, očistíme a nastrúhame jablká. Ak máte zavarené nastrúhané jablká, o to je to jednoduchšie (ja dávam dva 7 dcl poháre jabĺk). V 300 ml vody rozmiešam "Zlaté klasy", vlejem ich do hrnca k nastrúhaným jablkám, pridám 4 polievkové lyžice cukru a uvarím hustú kašu. Kašu treba variť, dokým sa nezbaví tekutiny. Jablčnú plnku ešte jemne vlažnú rozotriem na upečené cesto a dám do chladu stuhnúť.
Pred servírovaním koláč nakrájam na kocky, každú kocku ozdobím kopčekom šľahačky a posypem škoricou alebo Grankom. Dobrú chuť!😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LNswOrkVtgEN6WvG-jxU/ac6b4abbd80147ee7ce68aa8524c88.jpeg)