REKLAMA
Zemiakové párance recept
Zemiakové párance s makom na sladko
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g polohrubá múka
- 350 ml voda
- 1 kl soľ
- 100 g mletý mak
- cukor práškový
- 100 g maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Do preosiatej polohrubej múky primiešame soľ, pridáme vodu a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočinúť do chladničky.
2. Krok
Odležané cesto na pracovnej doske roztlačíme dlaňou alebo vyvaľkáme. Odkrojíme pás cesta, ktorý stláčaním vytvarujeme na dlhší tenší pás. Ten potom pozdĺžne trháme (párame) a hádžeme do vriacej osolenej vody.
3. Krok
Uvarené párance vyberieme a vložíme do studenej vody a ihneď scedíme.
4. Krok
Párance prelejeme roztopeným maslom a posypeme mletým makom a práškovým cukrom podľa chuti.
5. Krok
Môžete vyskúšať aj s mletými orechami, tvarohom alebo párance na slano na milión spôsobov. Dobrú chuť !