REKLAMA

Zemiakové párance recept

Zemiakové párance s makom na sladko

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 350 ml voda Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 100 g mletý mak Pridané do
  • cukor práškový Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Do preosiatej polohrubej múky primiešame soľ, pridáme vodu a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočinúť do chladničky.

2. Krok

Odležané cesto na pracovnej doske roztlačíme dlaňou alebo vyvaľkáme. Odkrojíme pás cesta, ktorý stláčaním vytvarujeme na dlhší tenší pás. Ten potom pozdĺžne trháme (párame) a hádžeme do vriacej osolenej vody.

3. Krok

Uvarené párance vyberieme a vložíme do studenej vody a ihneď scedíme.

4. Krok

Párance prelejeme roztopeným maslom a posypeme mletým makom a práškovým cukrom podľa chuti.

REKLAMA
5. Krok

Môžete vyskúšať aj s mletými orechami, tvarohom alebo párance na slano na milión spôsobov. Dobrú chuť !

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

748 receptov

Obed

4877 receptov

Nátierky

332 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Mascarpone

342 receptov

Dezert

3775 receptov

Večera

4592 receptov

Veľkonočné

244 receptov

Pre diabetikov

633 receptov
Recipe author image Adri1017

Zemiakové párance recept

Zemiakové párance s makom na sladko

40
Minút
4
Počet porcií
Postup
1. Krok

Do preosiatej polohrubej múky primiešame soľ, pridáme vodu a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočinúť do chladničky.

2. Krok

Odležané cesto na pracovnej doske roztlačíme dlaňou alebo vyvaľkáme. Odkrojíme pás cesta, ktorý stláčaním vytvarujeme na dlhší tenší pás. Ten potom pozdĺžne trháme (párame) a hádžeme do vriacej osolenej vody.

3. Krok

Uvarené párance vyberieme a vložíme do studenej vody a ihneď scedíme.

4. Krok

Párance prelejeme roztopeným maslom a posypeme mletým makom a práškovým cukrom podľa chuti.

5. Krok

Môžete vyskúšať aj s mletými orechami, tvarohom alebo párance na slano na milión spôsobov. Dobrú chuť !

Ingrediencie
500 g
polohrubá múka
350 ml
voda
1 kl
soľ
100 g
mletý mak
cukor práškový
100 g
maslo