Zemiakový šalát bez majonézy
Tento zemiakový šalát varila moja babka,je z málo surovín a vhodný k hocijakému mäsu.
Ingrediencie
- 630 g v šupky varených zemiakov
- 1 velke Cibuľa
- 5 kyslých uhoriek
- 40 ml ocot
- 150 ml voda
- 2 vajcia
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- olej
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
V šupke uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na drobno do misky.
Vajíčka uvarené na tvrdo zbavíme škrupiny a nakrájame ku zemiakom. Taktiež nadrobno nakrájané sterilizované uhorky.
Na troške oleja osmahneme cibuľku ako kto má rád nakrája si,,ja som na pásiky krájala. Podlejeme vodou s octom a chvíľku podusíme ,pridáme červenú mletú papriku. Toto pridáme k zemiakom.
Dobre šalát premiešame a dochutíme ml.čiernym korením a soľou. Necháme asi 1-2 hodiny postáť aby sa chute prepojili. Po prípade ak máme suchý šalát doplníme prevarenou vodou a aj málo okyslený, tak aj octom .
Podávame s rezňom, alebo pečeným či grilovaným mäsom. No hodí sa k nemu aj fašírka. Dobrú chuť 😊