Ali Nazik kebab
Ali Nazik je velmi chutné turecké jedlo, ktoré si velmi jednoducho viete pripraviť aj vy doma😉 Podávať k nemu môžte chlieb, alebo kludne aj pečené zemiaky, hranolky, ryžu, vlastne čo vám chutí.
Ingrediencie
- 1 kg teľacie mäso
- 150 g maslo
- 1 pl papriková pasta pyré
- 1 pl mletá červená paprika
- podľa chuti soľ
- 100 ml voda na podliatie
- 4 velké baklažány
- 500 g jogurt
- 1 strúčiky cesnak
- mleté čierne korenie
- 1⁄2 citrón
Najnovšie letáky
Postup
Baklažány popicháme špajdlou, aby maly malé dierky a dáme piecť do rúry na 190°C. Pečieme ich tak dlho kým nebudú celkom mäkké.
V panvici si rozohrejeme 100g masla, pridáme mäso, osolíme a necháme aby si pustilo šťavu. Keď si mäso pustilo šťavu, pridáme ešte trocha vody, zakryjeme a udusíme ho celkom do mäkka.
Keď už šťava vyvrela a mäso tiež pekne zmäklo, pridáme 1 kopcovitú PL paprikovú pastu a 1pl mletú papriku. Ak treba tak ešte mäso trocha osolíme a pridáme ešte zo 50g masla. Takto necháme trošku ešte pomaly spolu poškvrčať, cca.10 minutiek stačí.
Vychladnuté baklažány očistíme, pokrájame, alebo popučíme na jemno. Pridáme k nim jogurt, postrúhaný cesnak, mleté čierne korenie, soľ podla potreby a citrónovú šťavu. Citrónovej šťavy môžte dať z 1/2-1 citróna.
Na tanier dáme každému najprv náš baklažán a následne rovnako každému na baklažán aj mäso. Podávať môžte toto jedlo s chlebom, alebo pečivom. Pravdaže aj zemiaky, alebo hranolky sa hodia🙂 Je to vlastne na vás. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube