:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2vOeCyHfZIyEJYcLEy4G/dd9f4e0aa5f99e05d1e45b1b9221d1.jpeg)
Arašidové "snickers" kocky
Ľahký, celkom nenáročný čokoládovo arašidový koláčik pripomínajúci Snicker v oveľa zdravšej verzii 🤤🤤🤤
Ingrediencie
- 4 vajce
- 4 polievková lyžica kokosový cukor
- 6 pl voda
- 2 pl olej
- 2 pl kakao
- 3 polievková lyžica špaldová múka
- 1⁄2 balíčka kypriaci prášok
- 200 g ďatlová pasta
- 4 pl arašidový krém
- 250 g syr cottage cheese
- 250 ml šľahačka
- 1 pl mascarpone
- 1 bal vanilkový cukor
- 100 g tmavá čokoláda
Najnovšie letáky
Postup
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny (aspoň 5'), pridáme vodu, olej, kakao a dobre vymiešame, pridáme naváženú múku s práškom do pečiva a už len jemne zapracujeme lopatkou, pečieme v plechu vystlanom papierom na pečenie na 175°C 15' (testujeme špajľou), necháme vychladnúť.
Na karamel si zmiešame datľovú pastu s arašidovým maslom a vodou, mala byt nám vzniknúť ako tak hladká konzistencia (nie riedka), ale aby sa dala aspoň trochu rozotrieť (vodu pridávame podľa potreby do želanej konzistencie), natrieme na čokoládový korpus, pridáme na drobno nasekane arašidy.
Na krém si vymiešame tvaroh so 150ml šľahačkou a mascarpone a vanilínovým cukrom mixérom do tuha, natrieme na karamelovú vrstvu.
Zvyšnú 100ml smotanu si zohrejeme v hrnci (nesmie vrieť) pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a vymiešame do hladka, natrieme na krém a necháme v chladničke cez noc.