Zdroj: Jennifer for Adobe Stock
Aromatické orientálne anízové sušienky na Vianoce
Tento úžasný recept na anízové sušienky si vždy spájam s Vianocami a sladkými vôňami babičkinej kuchyne. Každý rok pečieme tieto vynikajúce sušienky a udržiavame tak rodinnú vianočnú tradíciu. Na určenie dokonalej zmesi anízu a cukru sa samozrejme používajú aj babičkine lekárnické váhy.
Ingrediencie
- 3 vajcia
- 250 g cukor
- 1 Čajová lyžička Aníz, mletý
- 375 g múka
- 1 Čajová lyžička kypriaci prášok
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu anízových sušienok najprv v miske vyšľahajte vajcia do peny. Uistite sa, že vajcia sú naozaj dobre vyšľahané, pretože to pomôže zabezpečiť, aby boli sušienky neskôr pekné a nadýchané.
Teraz pomaly pridajte cukor a mletý aníz a všetko dobre premiešajte. Dobrá zmes je rozhodujúca pre chuť a úspech sušienok, preto sa neponáhľajte.
V samostatnej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva. Potom túto zmes pridajte k vaječnej zmesi a mieste cesto, kým nie je hladké a nelepí sa na misu.
Teraz prichádza najdôležitejšia časť: nechajte cesto odpočívať aspoň 24 hodín, najlepšie však 48 hodín. Tento čas odpočinku je dôležitý, aby sa chuť anízu mohla správne rozvinúť a sušienky neskôr získali svoju jedinečnú chuť.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske. Vykrajujte sušienky a ukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
Anízové sušienky pečte približne 10-12 minút alebo dozlatista. Každá rúra je trochu iná, preto sledujte, či sa sušienky nepripália. Anízové sušienky ozdobte podľa potreby a vychutnajte si ich.