Zdroj: Pixabay
Autentické grilované kórejské hovädzie rebrá
Ak existuje jedlo, ktoré vo mne vyvoláva príjemné spomienky na stolovanie v autentických kórejských reštauráciách, sú to kórejské hovädzie rebrá. Neuveriteľne jemné a chutné rebierka doplnené sladkou a slanou marinádou: je to recept, ktorý si vyžaduje trpezlivosť, ale verte mi, konečný výsledok stojí za to. V našej domácnosti bol zvolený za obľúbený rodinný recept, v priebehu rokov som zdokonalila marinádu a naučila sa najlepší spôsob prípravy týchto rebier.
Ingrediencie
- 4 lbs Hovädzie rebrá
- 1 pohár Sójovej omáčky
- 1⁄2 pohár Hnedého cukru
- 1⁄2 pohár Spoločnosti Mirin
- 5 strúčiky Cesnaku, mletého
- 1 Cibuľa, nakrájaná na plátky
- 2 Šupiny, nakrájané na plátky
- 1 čajová lyžička Zázvoru, nastrúhaného
- 1 Ázijská hruška, nastrúhaná
- 1 čajová lyžička sezamového oleja
- 1⁄2 čajová lyžička čierneho korenia
- Sezamové semienka na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie rebrá vložte do veľkej misy a zalejte ich studenou vodou. Nechajte ich asi hodinu namočené, aby sa z nich vytiahla všetka zostávajúca krv, pretože rebrá môžu mať horkú chuť.
Po namočení rebrá dobre opláchnite pod tečúcou vodou a potom ich osušte. Tento krok je veľmi dôležitý na zabezpečenie toho, aby marináda na mäse účinne priľnula.
V inej miske zmiešajte sójovú omáčku, hnedý cukor, mirin, pretlačený cesnak, nakrájanú cibuľu, šalotku, nastrúhaný zázvor a hrušku. Odporúčam nevynechať hrušku - je to tajná prísada, ktorá dodáva mäsu jemnú sladkosť a pomáha ho zvláčniť.
Rebierka vložte do zmiešanej marinády a dbajte na to, aby bol každý kúsok dobre obalený. Nechajte ich marinovať v chladničke aspoň hodinu. Pre dosiahnutie maximálnej chuti ich radšej marinujem cez noc.
Keď sa rebrá marinujú, rozohrejte gril na strednú teplotu. Ak máte nepriaznivé počasie, môžete použiť aj vnútornú grilovaciu panvicu alebo ich upiecť v rúre pri teplote 375 °F.
Rebierka grilujte 5-7 minút z každej strany. Kľúčom k úspechu je trpezlivosť - vyhnite sa prílišným pohybom. Mali by byť pekne skaramelizované a mať krásne grilovacie stopy.
Pred podávaním ich pokvapkajte sezamovým olejom, posypte trochou čierneho korenia a ozdobte sezamovými semienkami. Vychutnajte si tieto chutné a aromatické rebierka s horúcou dusenou ryžou ako kompletné jedlo.