Vynikajúce bravčové karé s omáčkou.
Bravčové karé s vínovou omáčkou.
Ingrediencie
- 600 g bravčová panenka
- 1⁄2 hrnček múka
- 2 vajce
- 2 čl nasekaný čerstvý tymián
- 60 g parmazán nastrúhaný
- 1 hrnček víno biele
- 1 hrnček hovädzí vývar
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl olivový olej
- 2 pl maslo
- šťava z polovice citróna
- soľ
- korenie
- 1 čl horčica
- 12 čl čili vločky
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové karé si nakrájame na plátky. Z každej strany mäso osolíme a okoreníme. Každý plátok obalíme v múke.
Zdroj: Youtube
V miske si rozmiešame vajíčka, osolíme ich a okoreníme. Pridáme nasekaný tymián, nastrúhaný parmazán a prelisovaný cesnak. Poriadne premiešame.
Zdroj: Youtube
Na panvici si rozohrejeme olivový olej a maslo. Plátky mäsa obalíme vo vaječnej zmesi a sprudka opečieme do zlata na rozpálenom tuku. Každý opečený plátok mäsa si odložíme pod pokrievku a pokračujeme v príprave omáčky.
Zdroj: Youtube
Do tuku po smažení pridáme, horčicu, čili vločky a múku. Opražíme. Vytvorí sa nám zásmažka, do ktorej pridáme vývar. Premiešame pridáme víno a šťavu z citróna. Dochutíme ešte soľou a korením podľa chuti. Vložíme sem plátky a mäsa a chvíľku spolu podusíme.
Zdroj: Youtube