Zdroj: Pixabay
Autentické vietnamské kuracie mäso so zeleninou
Tento živý a aromatický vietnamský Stir Fry je spoľahlivým spoločníkom v repertoári každého domáceho kuchára. Pestré farby zeleniny nielenže dodávajú estetický pôžitok, ale prinášajú aj obrovské zdravotné výhody.
Ingrediencie
- 2 Stredne veľké kuracie prsia (pre vegánsku variantu môžete použiť aj tofu)
- 1 Papriku nakrájanú na plátky
- 1 Cibuľa nakrájaná na tenké plátky
- 2 Mrkva, nakrájaná na mesiačiky
- 200 g cukrový hrášok
- 200 g Detská kukurica
- 3 strúčiky Cesnaku, jemne nasekaného
- 2 pl Rastlinného oleja
- 1 polievková lyžica Kukuričného škrobu
- 1 polievková lyžica Rybej omáčky (sójovej omáčky pre vegánsku verziu)
- 2 pl Ustricovej omáčky (vegánska ustricová omáčka pre vegánsku verziu)
- 1 polievková lyžica cukru
- soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvý koriander na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia najprv osušte a nakrájajte na tenké plátky. Kuracie mäso sa ľahšie krája na tenké plátky, keď je čiastočne zmrazené.
Potom kúsky kurčaťa zľahka obalte v polievkovej lyžici kukuričného škrobu. Tento malý trik pomáha udržať kuracie mäso počas vyprážania mäkké a vlhké.
Rozpáľte wok alebo veľkú panvicu na stredne silnom ohni. Keď sa rozpáli, pridajte rastlinný olej.
Pridajte na tenké plátky nakrájané kuracie mäso a smažte ho asi 4-5 minút alebo kým nezhnedne. Dbajte na to, aby ste ho neprehriali, pretože by mohlo byť tvrdé.
Kuracie mäso vyberte z woku a odložte bokom.
Potom do tej istej panvice wok pridajte cesnak a smažte, kým sa nerozvonia. Dávajte si pozor na teplo, aby sa cesnak nespálil.
Pridajte cibuľu, papriku, mrkvu, cukrový hrášok a baby kukuricu. Opäť ju smažte 5-7 minút, kým zelenina mierne nezmäkne, ale stále si zachová svoju chrumkavosť.
Medzitým v miske zmiešajte rybiu omáčku, ustricovú omáčku, cukor a štipku soli a korenia, aby ste pripravili omáčku na vyprážanie.
Teraz pridajte uvarené kurča späť do woku, zalejte ho omáčkou a dobre premiešajte, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
Ochutnajte a podľa potreby upravte korenie.
Nakoniec pred podávaním posypte smažený pokrm čerstvým koriandrom. Ten dodá pokrmu šmrnc a krásne doplní chute.