Cestoviny s kuracím mäsom a syrovou omáčkou
Klasické cestoviny s kuracím mäsom v krémovej syrovej omáčke, ktoré potešia každého milovníka talianskej kuchyne.
Ingrediencie
- 400 g cestovín
- 400 g kuracieho mäsa
- 2 pl olivového oleja
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 200 g tvrdého syra
- 2 pl masla
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na balení. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, posolíme a okoreníme.
Na panvici rozpálime olivový olej a orestujeme na ňom kuracie mäso. Orestované mäso dáme bokom.
Na rovnakej panvici roztopíme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým nebude cibuľa sklovitá.
Potom prilejeme smotanu na varenie do panvice s cibuľou a cesnakom, zamiešame a necháme zahriať. Následne pridáme nastrúhaný syr a miešame, až kým sa syr nerozpustí a omáčka nebude hladká.
Do omáčky pridáme orestované kuracie mäso a uvarené cestoviny. Všetko premiešame a necháme ešte chvíľu povariť, aby sa chute prepojili.
Podávame teplé, posypané ďalšími surovinami podľa chuti (syrom, bylinkami).