Zdroj: madeleinesteinbach from Canva
Bezlepkové linecké cesto
Recept na chutné bezlepkové linecké cesto, ktoré chutí na nerozoznanie.
Ingrediencie
Cesto:
- 2 kus vajcia
- 90 g práškového cukru
- 75 g zmäknutej hery
- 2 kl kakaa
- 40 g polohrubej múky
- 3 g Prášku do pečiva
- 100 g mletých orechov
- 1 pl džemu
- štipka soli
Na orechovú náplň
- 150 g mletých orechov
- 50 g práškového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 75 ml rumu
Na čokoládovú náplň:
- 2 kus vajcia
- 90 g kryštálového cukru
- 2 pl kakaa
- 125 g zmäknutého masla
Na polevu:
- 150 g čokolády
- 2 pl oleja
Najnovšie letáky
Postup
Oddeľte žĺtky a bielky z 2 ks vajec.
Z bielkov a štipky soli vyšľahajte sneh.
Do žĺtkov pridajte cukor a vyšľahajte ho do peny.
Potom pridáme zmäknutú Heru, kakao, prášok do pečiva a mleté orechy, a sneh.
Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte na180 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť a potrieme džemom.
Mleté orechy zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme rum a vyšľaháme. Plnku natrieme na korpus s džemom.
Vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia.
Necháme vychladnúť, potom pridáme zmäknuté maslo, vyšľaháme a natrieme na orechovú plnku.
Čokoládu a olej postupne rozpustíme v mikrovlnnej rúre a polejeme ňou vrch torty.