REKLAMA
Zdroj: Sinan Kocaslan from Getty Images Signature
Bezlepkový chlieb z kukuričnej múky
Bezlepkový chlieb z kukuričnej múky je vynikajúcu voľbou pre tých, ktorí majú celiakiu alebo sú citliví na lepok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 g kukuričná múka
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička cukru
- 500 ml vlažnej vody
- 2 pl extra panenského olivového oleja
- 2 pl vínneho alebo jablkového octu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Začnite tým, že si v miske zmiešate kukuričnú múku so soľou a cukrom.
2. Krok
V druhej miske si zmiešajte droždie s vlažnou vodou, aby ste aktivovali droždie.
3. Krok
Do suchej zmesi pomaly pridávajte tekutú zmes, a za neustáleho miešania pridajte olivový olej a ocot.
4. Krok
Cesto premiešajte a nechajte ho kysnúť na teplom mieste pod uterákom asi jednu hodinu.
5. Krok
Predhrejte si rúru na 200 stupňov Celzia a pekáč vysteľte papierom na pečenie.
6. Krok
Cesto premiešajte a preložte ho na pekáč, uhlaďte a nechajte ho ešte 15 minút odpočívať.
7. Krok
Kukuričný chlieb pečte asi 30 minút.